Politika

Do kraja 2023. na Dupcu će biti izgrađeno 1650 grobnica

Do kraja 2023. na Dupcu će biti izgrađeno 1650 grobnica

Do kraja 2023. godine na Groblju Dubac izgradit će se 1650 grobnica. Rekla je to pročelnika Paula Pikunić Vugdelija tijekom izvješća o poslovanju Groblja Dubac za 2021. godinu. Rekla je kako se ukupno planira brojka od 3500 mjesta, a to je ujedno bilo i pitanje vijećnika Nikše Selmanija.
Selmani je posebno naglasio kako ljudi moraju znati da to što s 90 postotnim iznosom kreditiraju izgradnju, ne znači da su postali i vlasnici tog grobnog mjesta.
-U načelu ste si osigurali za 30 godina grobno mjesto – naveo je Selmani.
Pročelnica je istaknula kako je prva etapa izgradnje završena te je cijeli obuhvat groblja opremljen komunalnom infrastrukturom.
-Druga etapa predviđa izgradnju grobnih mjesta i objekata, ali novcem građana može se financirati izgradnja grobnih polja i grobnica, a objekti će se financirati proračunskim sredstvima. Razmatrale su se kreditne linije i to treba napraviti što prije. Krajem 2023. planira se 1650 grobnica koliko je ugovorom s izvođačem i predviđeno. I dalje stojimo na 3500 iako smo izmjenama DPU-a nastojali ne uvjetovati točan broj, jer grobnice možemo grupirati. Odnosno grobno polje se ispunjava prema potražnji. Do sad je prodano oko 1303 grobnih mjesta za što je prikupljeno 66,5 milijuna kuna – rekla je pročelnica.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist