Koronavirus u Hrvatskoj

DO 6. PROSINCA Austrija od utorka u još strožoj karanteni

DO 6. PROSINCA Austrija od utorka u još strožoj karanteni

Austrijski kancelar Sebastian Kurz danas popodne obratio se austrijskoj javnosti i potvrdio da je od utorka Austrija u totalnom lockdownu koji će trajati do 6. prosinca. Od utorka se zatvaraju škole, sve trgovine koje ne prodaju esencijalne potrepštine, kozmetičari, frizeri i druge uslužne djelatnosti… Građani smiju iz svojih kuća izaći samo ako idu na posao, u kupovinu, ako idu posjetiti ili pomoći članu obitelji te smiju izaći u šetnju ili na trčanje na otvorenom, ali isključivo sami odnosno s osobom s kojom žive.

-Moj zahtjev za iduća četiri tjedna je: ne susrećite se ni s kim – rekao je Kurz na press-konferenciji dodajući kako nitko ne želi zatvaranje, ali da je to jedino sredstvo za koje pouzdano znaju da će funkcionirati te se pozvao na primjer Izraela.

Rekao je i kako će sve tvrtke i njihovi zaposlenici koji će biti pogođeni zatvaranjem dobiti pomoć, piše Index.

Ministar zdravstva: I idući tjedan očekujemo oko 7000 novih slučajeva dnevno

-Situacija je u Austriji dramatična, i idući tjedan očekujemo dnevno po 7000 novih slučajeva. Djelomični lockdown nije dao rezultate kakve je trebao dati, previše ljudi se i dalje kretalo. Zdravstveni sustav već je na rubu, kapaciteti na intenzivnoj mogli bi se popuniti kroz par dana ako broj novih slučajeva ne padne. Ovo nam je zadnja šansa da spriječimo kolaps u bolnicama. Ako ne reagiramo sada, na redu je trijaža, doktori će morati odlučivati kome će pomoći, a kome ne – rekao je ministar zdravstva Anschober na konferenciji.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist