Grad

Do 25. ožujka možete davati prijedloge na novi režim prometa oko Grada!

Sve do 25. ožujka možete se uključiti u javno savjetovanje nacrta Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika.

Nacrt novog režima prometa oko Grada predstavio je gradonačelnik Mato Franković, a iz Gradske uprave napominju kako bi se Odluka primjenjivala radi osiguranja zaštite vrijednosti kulturnih dobara u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika, a osobito u cilju zaštite povijesne jezgre Grada Dubrovnika, racionalnog upravljanja turizmom u skladu s preporukama UNESCO – organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu i ICOMOS – međunarodnog vijeća za spomenike i spomeničke cjeline, osiguranja održive mobilnosti Grada Dubrovnika, zaštite stanovnika užeg središta Grada Dubrovnika od prekomjernog prometa, prekomjernih emisija buke i ispušnih plinova i to u skladu s europskim standardima očuvanja i zaštite kulturnih i prirodnih dobara, zaštite okoliša, zaštite krajobraza, omogućavanje djelovanja interventnih službi te drugih razloga od javnog interesa.

Javno savjetovanje ostaje otvoreno od 24. veljače 2023. do 25. ožujka 2023., do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika na e-mail adresu: komunalno@dubrovnik.hr s naznakom „Javno savjetovanje – Odluka o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika“. Istekom roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

-Na sudjelovanje u otvorenom internetskom savjetovanju pozivaju se svi građani, naročito građani koji imaju stalno prebivalište u području zaštićene kulturno-povijesne cjeline i kontaktne zone, kao i poduzetnici koji obavljaju gospodarsku djelatnost u tioj zoni. Svi prijedlozi i komentari bit će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima odnosno razlozima eventualnog neprihvaćanja – navode iz Grada Dubrovnika.

Prijedlog odluke možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

GLAZBENI NASTUPI, SEOSKE IGRE… Ne propustite vikend ‘Uskrsa u Primorju’

Dulist

DAN NARCISA Pokažite solidarnost i suosjećanje, dođite na humanitarnu akciju!

Dulist

ZBOG RADOVA Sutra dolazi do izmjena na liniji za Bosanku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija