DuList IN

[DJELO VESNE BOINOVIĆ GRUBIĆ] Operna diva Antonella Mails pjeva o ‘Istini’

Pjesnikinja Vesna Boinović Grubić osvojila je četvrtu nagradu u nizu na festivalu Melodije Hrvatskog juga koji se ovog vikenda održao 29. put u Opuzenu. Festival koji njeguje dalmatinsku pjesmu otvoren je za sve sudionike, a pjesnikinja Boinović Grubić na njemu je dobro poznata. Ove je godine pjesmu Istina otpjevala operna diva Antonella Malis i za nju su osvojile drugu nagradu stručnog žirija.

– Istinu je najlakše živjeti jer ne zahtjeva ništa, već je onakva kakva je. Istina je univerzalni jezik koji se lako razumije, zapravo vrsta poruke onima koji su se pogubili u traženju istine, onima koji ju ne žive. Pjesma ima puno simbolike. Istina nije samo opozitiv od laži, već je i Spoznaja. U prirodi je ljudskog bića vječno propitivanje i traganje za istinom!  – ističe pjesnikinja Vesna Boinović Grubić.

Pjesma se nalazi u istoimenoj zbirci, trećoj po redu pjesnikinje. Uz Vesnin tekst, aranžman i glazbu je radio Aleksandar Valenčić dok je pjeva operna diva Antonella Malis s kojom je već osvojila nagradu na ovom festivalu. Dvije druge nagrade osvojene su za pjesme koje je pjevala Vivien Galletta iz Putokaza koju su nas 90’ih predstavljali na Eurosongu, a na glazbu Emira Kulenovića i aranžman Aleksandra Valenčića.

Festival Melodije hrvatskog juga održan je na opuzenskoj pjaci. Uz maraton lađa ovo je jedan od najpoznatijih događaja tog kraja. Svake godine festival ugošćuje broje poznate autore i izvođače, a pjesme s njega ostaju nam dugo u sjećanju.

Pročitajte još

‘TRAVEL OFF PATH’ Zašto će Dubrovnik biti jedna od popularnijih destinacija ovog ljeta?

Dulist

Adriana i Duje Ćaleta-Car čekaju drugo dijete

Dulist

POGLEDALI SMO EKRANIZACIJU VIDEOIGRE ‘THE LAST OF US’ Serija s uputama za preživljavanje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija