Zanimljivosti

Dječja velika srca darivala Caritas

„Darujmo srcem“ naziv je humanitarne uskršnje radionice dječjeg vrtića „Kono“ koja se održala u utorak 03. travnja u prostorijama vrtića na Ilinoj glavici.

Roditelji i djeca uživali su u kreativnom izražavanju izrađujući razne ukrase i čestitke za Uskrs, a pritom su učinili i jedno dobro djelo priključivši se tako obilježavanju Godine Caritasa u Dubrovačkoj biskupiji. Naime, razmišljajući zajedno sa djecom na početku korizme na temu odricanja, tete Blaženka, Sonja, Sanja i Ela potaknule su akciju „Darujmo srcem“. Želja, koja se na kraju i ostvarila, bila je da se svako dijete odrekne nečega što mu je jako važno i to daruje obitelji čiji roditelji ne mogu priuštiti svojoj djeci te sitne male radosti. Tako su prikupljeni slatkiši, igračke, školski pribor i proizvodi za higijenu, koje su na radionici roditelji i djeca s ljubavlju zapakirali u prigodne darove.

Donacija je uručena Caritasu Dubrovačke biskupije koji će pakete raspodijeliti obiteljima u potrebi. Tete dječjeg vrtića „Kono“ zahvaljuju roditeljima i djeci na spremnosti, uloženom trudu i ljubavi kojima su realizirali ovu humanitarnu akciju i u potpunosti ostvarili misao vodilju akcije „Darujmo srcem“.
 
 

Pročitajte još

A SADA NA ENGLESKOM! Na današnji dan prije godinu dana predstavljeni ‘Svi Vlahovi ljudi’

Dulist

Na Kandeloru uživajte u slasticama od ljute naranče i učinite dobro djelo

Dulist

Sajam u Lazaretima: od kovanih i drvenih predmeta do pršuta, sireva, igračaka…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija