Zanimljivosti

Djeca KUD-a Čilipi na Festivalu dječjeg foklora

Djeca KUD-a Čilipi na Festivalu dječjeg foklora

Mlađi uzrast članova Kulturno- umjetničkog društva Čilipi će predstavljati Dubrovačko- neretvansku županiju na 11. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske koji će se održati od 11-13. listopada u Kutini.

Stručno povjerenstvo 29. Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“ ih je na temelju iznimne izvedbe predložilo kao predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije.

Djeca KUD-a Čilipi natjecat će se u kategoriji od 10 do 14 godina sa tri konavoska plesa: potokolo, čičak i namiguša, a u Kutinu odlazi svih 36 članova grupe. Pratnja mladim plesačima bit će tamburaški sastav KUD Čilipi sastavljen od srednjoškolaca, a zajednički nastupi pred mnogobrojnim turistima na trgu ispred crkve u Čilipima u sklopu folklornih nedjeljnih priredbi su svakako bili dobra priprema.

Odlazak u Kutinu je nagrada za stalne probe i trud djece i voditelja mag. pedagogije i etnologije Ane Pavlović, Vlaha Kljunka i Miha Radovića, koji već po povratku sa manifestacije kreću sa probama za najmlađi uzrast, od 7 do 10 godina,  u planu je i formiranje mlađe tamburaške grupe (djeca od 9 godina i starija) te škola lijerice. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj telefona KUD-a Čilipi 020/ 771- 007.

Festival dječjeg folklora Hrvatske održava se jedanaestu godinu za redom, u sklopu obilježavanja Svjetskog dječjeg tjedna, a nositelj manifestacije je KUD „Ivančice“ Kutina. U sklopu Festivala održava se i Međunarodni festival dječjeg folklora te sve prati i Stručni sud, budući da je manifestacija natjecateljskog karaktera. Sve grupe prolaze klasifikacijsku komisiju kako bi dobile pravo sudjelovanja.

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist