AktualnoUrednički izbor

Direktorica Sanitata o gruškoj placi: ‘Možda smo malo probili rok’. Pitali smo i Butijera hoće li podnijeti žalbu

Direktorica Sanitata o gruškoj placi: 'Možda smo malo probili rok'. Pitali smo i Butijera hoće li podnijeti žalbu

Probili smo možda malo onaj rok od 60 dana koji smo stavili zbog toga što smo iz raznih registara vukli dokumente i tražili smo još dodatna pojašnjenja oko postupka odabira ponuditelja – istaknula je ovog četvrtka na konferenciji za medije prilikom predstavljanja arhitektonskog rješenja projekta Rekonstrukcije Tržnice Gruž direktorica Sanitata Klaudia Barčot.

No, treba istaknuti kako je sredinom svibnja DuList pisao da je zakonski rok unutar kojega je Sanitat trebao donijeti odluku o najpovoljnijoj ponudi za rekonstrukciju place u Gružu istekao! Nedugo nakon izlaska članka, Sanitat je poslao zahtjev za ispravak objavljenih informacija kojeg je potpisala direktorica Barčot. U zahtjevu je među ostalim istaknuto kako ‘zakonski rok unutar kojega je Sanitat Dubrovni d.o.o. trebao donijeti odluku o najpovoljnijoj ponudi za rekonstrukciju place u Gružu nije istekao’.

Rok za dostavu ponuda bio je 15. ožujka
Naime, kako stoji u dokumentaciji o javnoj nabavi za rekonstrukciju place, koja je dostupna na stranicama Sanitata, ‘rok za donošenje odluke o odabiru ili odluke o poništenju postupka javne nabave iznosi 60 (šezdeset) dana od isteka roka za dostavu ponude’. Rok za dostavu ponuda bio je 15. ožujka.

Inače, treba istaknuti kako u Zakonu o javnoj nabavi stoji da se odluka o odabiru donosi ‘u roku od 30 dana od isteka roka za dostavu ponuda, osim ako je javni naručitelj u dokumentaciji o nabavi odredio duži rok’. To je, dakle, u ovom slučaju i napravljeno. Ipak, rok su, prema današnjoj izjavi direktorice ‘možda malo probili’.

Razdoblje mirovanja
Barčot je na konferenciji za medije naglasila kako je s postupkom ocjene najpovoljnijeg ponuditelja donesena odluka te da sad imaju razdoblje mirovanja od 15 dana sukadno Zakonu o javnoj nabavi nakon čega će Sanitat sa zajednicom ponuditelja pristupiti potpisivanju ugovora.

Nije potvrdio niti demantirao
Inače, druga tvrtka koja je dala ponudu za rekonstrukciju place u Gružu bila je Alfaplan građenje te je njihova ponuda ujedno bila i niža. Pitali smo njezinog direktora Mata Butijera hoće li uložiti žalbu na odluku s obzirom na probijanje roka, međutim, Butijer nam žalbu nije niti potvrdio niti demantirao te je istaknuo kako odluka o tome još uvijek nije donesena.

Pročitajte još

[FOTO] Svečana 150 obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora

Dulist

Ništa od revizije Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist