Aktualno

Dijana Botica, Amira Regić i Dominik Miljak najljubazniji vozači!

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u ponedjeljak je upriličena dodjela priznanja i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Dijana Botica, Amira Regić i Dominik Miljak.

Projekt ‘Dan ljubaznosti u prometu’ ova Policijska uprava provodi već petu godinu zaredom. Akcija se provodila tijekom travnja na gradskim prometnicama, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu.

U proteklih nekoliko godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Ovogodišnje dobitnike priznanja primio je načelnik policijske uprave Ivan Pavličević koji je čestitao dobitnicima te pritom istaknuo želju da ovim ne represivnim projektom potaknemo građane na tolerantnije i kulturnije ponašanje u prometu i na poštivanje prometnih propisa, sve s krajnjim ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća.

Zahvalu je uputio i Srđanu Beniću i Adriatic osiguranju na dugogodišnjoj suradnji na projektu Dan ljubaznosti u prometu te je ovom prilikom gospodinu Beniću dodijeljena zahvalnica, a najljubaznijim vozačima 2023. godine dodijeljena su prigodna priznanja, nagrade i cvijeće.

Pročitajte još

HACKATON 2023 Prvo mjesto osvojila ekipa Unidu 1 i uređaj za prevenciju požara

Dulist

STIGLI REZULTATI Prvo ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na plažama

Dulist

IVEKOVIĆ I TABAK PODNIJELI OSTAVKE Mihaela Mikulandra nova direktorica Čistoće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija