Grad

Digitalni nomadi upoznali se s dubrovačkim startupima

U sklopu projekta ”The Dubrovnik digital nomad-in-residence’ u utorak je u Lazaretima održana prezentacija aktivnosti Dubrovačke razvojne agencije DURA-e te poduzetnika koji djeluju unutar njihovog Poduzetničkog inkubatora.

S obzirom da je kroz projekt predviđeno da digitalni nomadi koji ovom prilikom borave u Dubrovniku upoznaju svakodnevni život te budu uključeni u kulturne i javne programe, Dubrovačka razvojna agencija predstavila je svoje područje djelovanja i projekte, među kojima je i prvi Poduzetnički inkubator pokrenut na području naše Županije. Tom su prigodom kao dobri primjeri istaknute tvrtke Event lab i Nutrigurman. Svoje poslove predstavile su poduzetnice Anđela i Ksenija Matić koje su krenule u privatne vode baš posredstvom DURA-inog Poduzetničkog inkubatora, te Mirna Sarić, prepoznata mlada nutricionistica koja unutar DURE vodi svoj posao Nutrigurman.

Ovom prilikom također je bilo riječi o povezivanju između gradskih institucija i digitalnih nomada u budućnosti te istaknuta važnost ovakvog jednog inovativnog programa međunarodne suradnje u svrhu promocije Dubrovnika i Hrvatske u svijetu. Saznali su više i o Smart City projektima Grada Dubrovnika, koji uključuju kvalitetu života, učinkovitost službi, smart usluge u kulturi i turizmu, odnosno svim onim područjima koja su važna i za digitalne nomade.

Projekt ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’ provodi se u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads.

Pročitajte još

Zidine lani imale blizu 400 tisuća posjetitelja. Saznali smo i prihode

Dulist

Osiguran besplatan pristup internetu na Autobusnom kolodvoru

Dulist

I FRANKOVIĆ PITAO ŠTO JE S NOVIM BRODOM ZA ELAFITE Postirina zamjena bit će spremna do 2023.?

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija