Grad

Grad Dubrovnik će donirati zemljište na Pobrežju za stambeno zbrinjavanje medicinskih djelatnika

Grad Dubrovnik će donirati zemljište na Pobrežju za stambeno zbrinjavanje medicinskih djelatnika

Povodom Svjetskog dana medicinskih sestara, a sukladno prethodno provedenim razgovorima te na osnovu izrađene arhitektonsko-urbanističke studije Pobrežje, gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su Sporazum o zajedničkoj suradnji na osiguravanju uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu.

Ovim Sporazumom Grad Dubrovnik iskazao je namjeru dodjele zemljišta djelatnicima u zdravstvu na području Pobrežja.

Grad Dubrovnik prepoznaje status i važnost svih zdravstvenih djelatnika kao nositelja društvene skrbi za zdravlje stanovništva. Zdravstveni djelatnici su vrlo važan resurs ovog grada, a upravo u vrijeme korona krize pokazalo se koliko su nam bitni i važni. Svojim predanim i neumornim radom osigurali su da svi naši sugrađani prime adekvatnu medicinsku skrb te za razliku od nekih drugih bolnica u Republici Hrvatskoj u ni jednom trenutku Općoj bolnici nije prijetio scenariji katastrofe.

Iz navedenog razloga Grad Dubrovnik želi kroz niz mjera gospodarske i socijalne politike stvoriti uvjete za poticanje i zadržavanje mladih stručnjaka, djelatnika u zdravstvu u Dubrovniku pa tako i kroz realizaciju modela osiguravanja stambenog prostora za medicinske djelatnike, čime bi se ostvario krajnji cilj poboljšanja uvjeta rada djelatnika u zdravstvu te poboljšanje zdravstvene zaštite građanima na području Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist