Županija

DIGITALIZACIJA ZNANJA Najzeleniji hrvatski otok dobiva ‘sigurnu kartu’

Proteklog se tjedna sastancima u Upravi Javne ustanove Nacionalni park Mljet napravio korak naprijed na temu sigurnosti za stanovnike i posjetitelje našeg najzelenijeg otoka.

Digitalna ‘sigurna karta’, koju u zajedničkom projektu s Nacionalnim parkom Mljet izrađuje HGSS, olakšat će hitnim službama kretanje u gustim šumama, na više stotina kilometara dugim stazama otoka Mljeta. Osim toga, karta će sadržavati precizne informacije o pozicijama šumskih i poljskih bunara, protupožarnih prosjeka, špilja…, ali i potencijalno opasnih krških jama.

Na sastancima su sudjelovali voditeljica ispostave HGSS-a Mljet Ingrid-Inka Matana, ravnatelj nacionalnog parka Mljet Ivan Sršen, zapovjednici JVP Mljet i DVD Montokuc Mario Dabelić i Darko Vojvoda te brojni suradnici. Zadužen za ‘digitaliziranje znanja’ je Matej Kajinić, stručni suradnik HGSS-a za kartografiju.

Prigodne poklone u bojama HGSS-a od Stanice HGSS-a Dubrovnik uručila je Inka Matana.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija