DuList IN

DETALJI SA SETA Stradun se zatvara, prodavači podijeljenih mišljenja, a saznali smo i koji je planet u pitanju

DETALJI SA SETA Stradun se zatvara, prodavači podijeljenih mišljenja, a saznali smo i koji je planet u pitanju

Možda jedno od glavnih pitanja koje si postavljaju stanovnici stare gradske jezgre, ali i šire ovih dana je – hoće li Stradun zbog Star Warsa biti zatvoren za Dubrovčane? Tim povodom, i jutros smo prođirali Stradunom – dok se još može!

Naime, prodavači sa Straduna potvrđuju spekulacije kako se najljepša ulica na svijetu zatvara; Stradun će po njihovim riječima biti zatvoren od 9. do 13. ožujka. Ipak, to neće biti cijeli dan, već od 16 sati do 4 ujutro, ističu u điru, dok pokušavamo uhvatiti nit u moru informacija koje kolaju gradom o ovoj poznatoj sagi.

Stradunom, koji će poslužiti kao skroz drugi svijet, neće moći kretati, a kamoli šetati! Ipak, kako doznajemo, poprečne ulice bit će otvorene. Na taj način će stanovnici stare gradske jezgre moći koliko-toliko normalno obavljati svoje svakodnevne obveze, kao i prodavaonice, restorani, suvenirnice i ostalo.

A Stradun postaje…?

Sudeći po reakcijama moglo bi se reći da nisu svi zadovoljni ovakvom odlukom, a oni kojima je Stradun dio svakodnevice već znaju što će se odvijati za vrijeme snimanja filmskog spektakla. Većini njih to se – ne sviđa.

Stradun bruji o ovoj temi naveliko, toliko čak da je Mercedes pao u zaborav. Tako smo doznali još jednu zanimljivu stvar. Navodno, mistični planet u kojeg se Dubrovnik pretvara je Ahch-To, vodeni planet koji je služio kao dom Jedija Lukea Skywalkera, što fanovi koji su gledali sedmi nastavak itekako dobro znaju. Ostalo nas čeka u – osmom nastavku.

PŽ/MNJ

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist