DuList IN

OTKRIVAMO Evo koliko iz Star Warsa plaćaju Dubrovčane da zatvore Stradun

blank

Space Bear Industries, tvrtka koja je zadužena za snimanje Star Wars filma na Stradunu ništa ne prepušta slučaju. S obzirom kako će zbog snimanja filma Stradun i dobar dio butiga, poslovnih prostora, ali i stambenih objekata na glavnoj dubrovačkoj ulici biti zatvoren, iz Space Bearsa su se potrudili da ‘žuganje’ bude na najmanjoj mogućoj mjeri. Kako doznajemo, s vlasnicima objekata, njih 100-tinjak potpisani su ugovori o pravu korištenja kojima u osnovi vlasnici dopuštaju produkciji ulazak u njihove prostore za određenu naknadu. Prema informacijama s kojima DuList raspolaže riječ je o iznosu nešto većem od 20-ak tisuća kuna koje su dobili poduzetnici na ime naknade za zatvaranje svojih objekata, a sudeći prema prvim reakcijama to je iznos s kojima je dobar dio njih itekako zadovoljan s obzirom da će s njime pokriti cjelomjesečni najam prostora.
Ugovorom se predviđa kako vlasnici i korisnici prostora neće biti u svojim objektima za vrijeme snimanja izuzev hitnih slučajeva, a iz Space Bearsa se naravno obvezuju nadoknaditi svu eventualnu štetu koja bi mogla nastati.
Zanimljivo je kako ugovor predviđa i moguće snimanje ‘scena iza kulisa’, za koje produkcijski timovi sebi ostavljaju pravo reprodukcije u ‘bilo kojem mediju koji je danas poznat ili će biti osmišljen u budućnosti zauvijek i u cijelom svemiru, bez ikakve dodatne naknade’.

Pročitajte još

[FOTO] Matador u Revelinu oduševio melodičnim i progresivnim setom

Dulist

Adi Šošarić Šoše i Giuliano otvaraju zimsku koncertnu sezonu u Revelinu!

Dulist

Art and wine radionica u vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu

Dulist