DuList IN

KONAČNO POTVRDA Star Wars snimat će se u Dubrovniku!

vlahusic darth vader

Ratovi zvijezda početkom ožujka snimat će se u Dubrovniku.

Tim povodom se u San Franciscu s predstavnicima Lucasfilma, američke filmske i TV produkcijske tvrtke koju je osnovao George Lucas, autor filmske sage „Ratovi zvijezda“, sastao gradonačelnik Vlahušić.

Kako su izvijestili iz Grada Dubrovnika, u sjedištu kompanije gradonačelnik se najprije susreo s Lynne Hale, potpredsjednicom tvrtke zaduženom za odnose s javnostima. Tijekom razgovora istaknuto je veliko zadovoljstvo što su partneri Lucasfilm i Grad Dubrovnik uspješno krenuli u projekt novog nastavka filmske franšize, koji će se u našem gradu snimati od 9. do 16. ožujka.

Hale je izrazila zahvalnost Gradu Dubrovniku i svima uključenim u projekt na susretljivosti i profesionalnom pristupu tijekom pregovora te gostoprimstvu koje je iskazano njihovom timu prilikom brojnih obilazaka lokacija za snimanje, između ostalih Straduna i Kneževa dvora.

Tijekom posjeta gradonačelnik je razgovarao i s Lori Aultman, potpredsjednicom Lucasfilma za financije i planiranje. Aultman upravlja financijskim poslovanjem tvrtke, a njena uloga u prodaji Lucasfilma Disneyu, najvećoj zabavnoj korporaciji na svijetu, ocjenjuje se kao ključna. Aultman je izvijestila gradonačelnika da financijski učinak sedmog nastavka Ratova zvijezda „Sila se budi“ trenutno doseže dvije milijarde i 19 milijuna dolara, što ga svrstava među najuspješnija filmska ostvarenja u povijesti, ali i da očekivanja od novog nastavka premašuju čak i taj rezultat. Priključenje Dubrovnika ovoj „svemirskoj obitelji“ u vidu svrstavanja na mapu lokacija snimanja krije nesagledivi marketinški potencijal i otvara mogućnosti za dajnju suradnju, zaključeno je.

Premijera osme epizode serijala „Ratovi zvijezda“ najavljena je za 15. prosinca 2017. godine.

Pročitajte još

PRIPREMITE KOKICE Što donosi novi program Kinematografa Dubrovnik?

Dulist

Promidžbeni film TZ općine Konavle ‘Come home’ osvojio je prestižni bronačni Telly Award

Dulist

Mihaela Pavlović natjecat će se u četvrtfinalu popularnog ‘Survivora’

Dulist