DuList IN

KONAČNO POTVRDA Star Wars snimat će se u Dubrovniku!

KONAČNO POTVRDA Star Wars snimat će se u Dubrovniku!

Ratovi zvijezda početkom ožujka snimat će se u Dubrovniku.

Tim povodom se u San Franciscu s predstavnicima Lucasfilma, američke filmske i TV produkcijske tvrtke koju je osnovao George Lucas, autor filmske sage „Ratovi zvijezda“, sastao gradonačelnik Vlahušić.

Kako su izvijestili iz Grada Dubrovnika, u sjedištu kompanije gradonačelnik se najprije susreo s Lynne Hale, potpredsjednicom tvrtke zaduženom za odnose s javnostima. Tijekom razgovora istaknuto je veliko zadovoljstvo što su partneri Lucasfilm i Grad Dubrovnik uspješno krenuli u projekt novog nastavka filmske franšize, koji će se u našem gradu snimati od 9. do 16. ožujka.

Hale je izrazila zahvalnost Gradu Dubrovniku i svima uključenim u projekt na susretljivosti i profesionalnom pristupu tijekom pregovora te gostoprimstvu koje je iskazano njihovom timu prilikom brojnih obilazaka lokacija za snimanje, između ostalih Straduna i Kneževa dvora.

Tijekom posjeta gradonačelnik je razgovarao i s Lori Aultman, potpredsjednicom Lucasfilma za financije i planiranje. Aultman upravlja financijskim poslovanjem tvrtke, a njena uloga u prodaji Lucasfilma Disneyu, najvećoj zabavnoj korporaciji na svijetu, ocjenjuje se kao ključna. Aultman je izvijestila gradonačelnika da financijski učinak sedmog nastavka Ratova zvijezda „Sila se budi“ trenutno doseže dvije milijarde i 19 milijuna dolara, što ga svrstava među najuspješnija filmska ostvarenja u povijesti, ali i da očekivanja od novog nastavka premašuju čak i taj rezultat. Priključenje Dubrovnika ovoj „svemirskoj obitelji“ u vidu svrstavanja na mapu lokacija snimanja krije nesagledivi marketinški potencijal i otvara mogućnosti za dajnju suradnju, zaključeno je.

Premijera osme epizode serijala „Ratovi zvijezda“ najavljena je za 15. prosinca 2017. godine.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist