Aktualno

Deranji nada umire zadnja

Direktor Libertasa Đuro Deranja i dalje se nada kako će ova gradska tvrtka s GP Dubrovnikom u stečaju dobiti produljenje ugovora za ostanak u Remizi.

Libertas, naime, sukladno aneksu ugovora s GP-om iz Remize mora iseliti 30. lipnja, a budući da ne postoji nikakva druga lokacija za preseljenje gradska uprava potaknula je pregovore s Atlasom. Upravo to je bila tema kolegija komunalaca, a zamjenik gradonačelnika Niko Šalja od Deranje je tražio objašnjenje situacije, te je li prostor Atlasove garaže u Gospinom polju adekvatan za Libertas.

– Nemamo nikakvu drugu lokaciju. To je jedina lokacija koja ima uvjete takve kakve ima, a mi ćemo za
njeno korištenje trebati izvršiti pripremne radove – objasnio je Deranja. No, Šalja se upitao kada se ti pripremni radovi misle napraviti budući da je danas 11. lipnja, a rok za iseljenje je 30. lipnja.

– Hoće li sada opet uslijediti natezanje s GP-om? – upitao je Šalja Deranju, na što je ovaj odgovorio kako je Libertas u prostoru GP-a, i obratno pa se temeljem toga nada kakvom dogovoru uz određene uvjete.

– Ovdje postoji dobra volja Atlasa i uvjeti kakvi jesu, a mi ćemo sigurno morati raditi neke zahvate za osigurati minimum uvjeta – napomenuo je još jednom Deranja. Atlasova garaža u Gospinom polju zapravo je Libertasova slamka spasa, jer ukoliko dođe do izvršenja iseljenja za 20-ak dana Libertas bi mogao ostati i na ulici.

U raspravu se umiješao i pročelnik Dinko Mirić upitavši Deranju ima li vodstvo Libertasa plan preseljenja s troškovnikom i tehničkim parametrima. Osvrnuo se i na njegovu izjavu kako se o novoj lokaciji mora razmišljati i zbog pojave kupca zainteresiranog za Remizu.

– Kategorija zainteresirani kupac u stečajnom postupku ne znači ništa osim medijskih napisa i špekulacija jer je dug put do kupnje i realizacije u postupcima stečaja. Dakle, prihvaćati takvo nešto kao razlog za preseljenje ja ne bih radio da sam na vašem mjestu.

Prvi korak je nastojati ishoditi produžetak tog ugovora, a drugi korak je Atlas – rekao je svoje mišljenje Mirić, dodavši: „Evo i ja sam zainteresiran kupac, možda nemam toliko para koliko traže, ali nemojte da vas takvo nešto sprječava“.

Pročitajte još

Predstavnici TZ-a grada Dubrovnika u Luksemburgu

Dulist

Prosječna svećenička plaća raste na 1000 eura, biskupska na 1640 eura

Dulist

Šutalo, Pavić i Oberan na Grand Prix-u u Portugalu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija