Aktualno

Deranji nada umire zadnja

Deranji nada umire zadnja

Direktor Libertasa Đuro Deranja i dalje se nada kako će ova gradska tvrtka s GP Dubrovnikom u stečaju dobiti produljenje ugovora za ostanak u Remizi.

Libertas, naime, sukladno aneksu ugovora s GP-om iz Remize mora iseliti 30. lipnja, a budući da ne postoji nikakva druga lokacija za preseljenje gradska uprava potaknula je pregovore s Atlasom. Upravo to je bila tema kolegija komunalaca, a zamjenik gradonačelnika Niko Šalja od Deranje je tražio objašnjenje situacije, te je li prostor Atlasove garaže u Gospinom polju adekvatan za Libertas.

– Nemamo nikakvu drugu lokaciju. To je jedina lokacija koja ima uvjete takve kakve ima, a mi ćemo za
njeno korištenje trebati izvršiti pripremne radove – objasnio je Deranja. No, Šalja se upitao kada se ti pripremni radovi misle napraviti budući da je danas 11. lipnja, a rok za iseljenje je 30. lipnja.

– Hoće li sada opet uslijediti natezanje s GP-om? – upitao je Šalja Deranju, na što je ovaj odgovorio kako je Libertas u prostoru GP-a, i obratno pa se temeljem toga nada kakvom dogovoru uz određene uvjete.

– Ovdje postoji dobra volja Atlasa i uvjeti kakvi jesu, a mi ćemo sigurno morati raditi neke zahvate za osigurati minimum uvjeta – napomenuo je još jednom Deranja. Atlasova garaža u Gospinom polju zapravo je Libertasova slamka spasa, jer ukoliko dođe do izvršenja iseljenja za 20-ak dana Libertas bi mogao ostati i na ulici.

U raspravu se umiješao i pročelnik Dinko Mirić upitavši Deranju ima li vodstvo Libertasa plan preseljenja s troškovnikom i tehničkim parametrima. Osvrnuo se i na njegovu izjavu kako se o novoj lokaciji mora razmišljati i zbog pojave kupca zainteresiranog za Remizu.

– Kategorija zainteresirani kupac u stečajnom postupku ne znači ništa osim medijskih napisa i špekulacija jer je dug put do kupnje i realizacije u postupcima stečaja. Dakle, prihvaćati takvo nešto kao razlog za preseljenje ja ne bih radio da sam na vašem mjestu.

Prvi korak je nastojati ishoditi produžetak tog ugovora, a drugi korak je Atlas – rekao je svoje mišljenje Mirić, dodavši: „Evo i ja sam zainteresiran kupac, možda nemam toliko para koliko traže, ali nemojte da vas takvo nešto sprječava“.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist