Aktualno

Završena edukacija u ugostiteljstvu i turizmu

Protekla dva tjedna u hotelu „More“ u Dubrovniku održala se edukacija u ugostiteljstvu i turizmu Adriatic za barmene/ice i savjetnike/ice za vino koja je okupila oko 40 sudionika koji su tijekom dvotjednog programa usvojili korisna stručna znanja.

Edukaciju je provela ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio u partnerstvu s Badel 1862 i Maraskom, a vrijednost i potrebu profesionalnog   usavršavanja zaposlenih u ugostiteljstvu prepoznala je i Dubrovačko-neretvanska županija koja je također podržala  ovaj projekt.

-Dubrovnik je turistička destinacija koja podnosi samo izvrsnost u  svakom poslu pa tako i u ovome i konstantno moramo ulagati u obrazovanje i u ovakve i slične programe educiranja. Sasvim sigurno ćemo nastaviti podržavati ovakve projekte stručnog usavršavanja zaposlenih u ugostiteljstvu-kazao je o projektu Maro Kristić, pročelnik Upravnog odjel za turizam, more i poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.  
Polaznici su tijekom dva  tjedna edukacije od tima vrhunskih predavača stekli znanja o pravilnom miješanju barskih pića, socijalnim vještinama u ugostiteljstvu, usvojili su osnovne pojmove o enologiji, načinu posluživanja i ostalim segmentima vinarstva, te stekli profesionalne vještine potrebne za samostalan rad u restoranima i hotelima visoke kategorije. Turizam, unatoč krizi, generira prihode i stvara potrebu za zapošljavanjem obrazovanog i stručnog osoblja, a edukacije poput ove povećavaju konkurentnost  na tržištu rada i podižu razinu usluge. 
 
-Ugostiteljski djelatnici koji su prošli naš program i dobili uvjerenje za barmene odnosno savjetnike za vino dokazano podižu razinu usluge u ugostiteljstvu što je za županije poput Dubrovačko-neretvanske kao izrazito turistički orijentirane jako bitno. Drago mi je što su ugostitelji pokazali veliki interes i što su njihove reakcije pozitivne, a iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da postoji i visok stupanj zapošljavanja naših polaznika jer se obrazovanjem zaposlenih u ugostiteljstvu bavimo već više od osam godina-kazao je Ante Peroš direktor Adriatic Educatio.

Pročitajte još

Naoružajte se strpljenjem, kolone su prema Župi

Dulist

Pravosudni službenici u štrajku, traže povećanje plaća

Dulist

Grad dodijelio stan za potrebe gostujućih liječnika dubrovačke bolnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija