Aktualno

Obnova Kapelice: Tko šija, a tko vesla?

Ni ja još ništa ne znam o početku radova na Kapelici – rekla je direktorica Boninova Marija Kisić Kamić na pitanje zamjenika gradonačelnika Nika Šalje o obnovi kapelice.

Šalja je naime istaknuo kako se od objave da Boninovo ima donatora do danas nije dogodilo ništa. Grad je sprema i izgubiti donatorska sredstva ukoliko se ne pronađe izvođač koji će ispoštovati zahtjeve Boninova.  

Naime, Kapelica se trebala obnoviti s 200 tisuća eura koje je anonimna donatorica voljna dati za tu svrhu. No, do problema je došlo kada izabrani izvođač radova, tvrtka Gara, nije htjela potpisati ugovor s Boninovom.

– Čeka se da zakonski zastupnik donatora izabere novog izvođača koji će biti voljan s Boninovom potpisati ugovor – rekla je na kolegiju komunalaca Kisić Kamić.
Cijelu priču pokušao je objasniti Niko Šalja:

– Boninovo je na neki način iniciralo projekt smatrajući da je kapelicu potrebno sanirati. Donator je pristao investirati u radove, osigurao sredstva, ali na neki način se proteže pitanje u javnosti da je Boninovo to koje sad stopira ta bogomdana sredstva, koja smo dobili.

To je potpuno krivi pristup jer je to projekt Boninova, a ne donatora. Donator je samo investitor za potrebne radove. Bez da se zadovolje svi uvjeti koje Boninovo traži kroz potpisivanje ugovora po meni nema ni logike da na bilo koji drugi način radovi i počnu. Bez da se zadovolje svi zakonski uvjeti i procedure s radovima se neće početi i pod uvjetom da se ta sredstva izgube – zaključak je Nika Šalje.

Kisić Kamića naglasila je kako ne treba smetnuti s uma kako se ovdje radi 'visokovrijednoj baštini koju smo dužni zaštititi', dok je pročelnik Dinko Mirić zaključio: 'Netko ovdje šija, a netko vesla'.

Pročitajte još

MJEŠTANI I DALJE NEGODUJU Postira se vraća na jesen. Kako preživjeti ljeto s Dorom?

Dulist

RIJEŠENO PITANJE PRISTUPNE CESTE S HEBRANGOVE Kraj Karingtonke niče kompleks s 300 stanova?

Dulist

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija