Zanimljivosti

DANI U BOTANIČKOM VRTU Djeca i mladi zaljubili se u đir u prirodi

DANI U BOTANIČKOM VRTU Djeca i mladi zaljubili se u đir u prirodi

U okviru manifestacije 8. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske u Botaničkom vrtu na Lokrumu od 14. do 18. svibnja organizirano je niz raznovrsnih aktivnosti.

Cilj je bio da se popularizacijom botanike kao znanosti i promoviranjem djelatnosti koje se obavljaju u botaničkim vrtovima podigne razina znanja i svijesti javnosti o vrijednostima i značaju botaničkih vrtova za hrvatsku prirodnu baštinu i neposrednu zaštitu prirode.

U aktivnostima je sudjelovalo oko 200 učenika i pojedinaca koji su se kroz edukativne radionice, stručna vodstva kroz Botanički vrt, izlet i čitanje u prirodi upoznali s bogatstvom i ljepotama biljnog svijeta. Najmlađi su uživali u šetnji vrtom i čitanju u prirodi, osnovnoškolci u ulozi botaničkih detektiva, fotoradionici i botaničkom izletu, dok su se najstariji upoznali s čudesnim svijetom fitoplanktona.

U programu Botaničkog vrta na Lokrumu sudjelovali su učenici Gimnazije Dubrovnik, osnovnih škola “Marin Držić”, “Lapad”, “Župa dubrovačka”, područnih škola “Osojnik” (O.Š. Mokošica), ”Postranje” (O.Š. Župa dubrovačka), “Komaji”, “Močići” (O.Š. Cavtat) kao i djeca vrtićke dobi koja pohađaju kreativnu igraonicu “Mali princ”.

Manifestaciju su organizirali Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatsko botaničko društvo, a u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, udrugom Dubrovačka ljuta naranča, Područnom osnovnom školom Osojnik, Foto klubom Marinom Getaldić i JU Rezervat Lokrum, koja je svim sudionicima manifestacije osigurala besplatan prijevoz na Lokrum.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist