Grad

DANI OTVORENIH VRATA Znanja i vještine naših restauratora

Dani otvorenih vrata Restauracija 4

Studenti Restauraicje su na Danu otvorenih vrata, koji se odvijao 20. travnja, predstavnicima kulturnih, umjetničkih i znanstvenih institucija predstavili radionice drva, tekstila, metala, keramike i papir, te na taj način pokazali koja znanja i vještine stječu tijekom studiranja.

S druge strane, predstavnici tih institucija predstavili su svoj rad i dugogodišnje iskustvo te su govorili o oblicima suradnje sa Sveučilištem. Institucije koje su sudjelovale su: Restauratorski odjel u Dubrovniku, Restauriranje namještaja Depolo, Znanstvena knjižnica Dubrovnik, Hrvatski restauratorski zavod, Muzeji i galerije Konavle, Muzeji Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Konzervatorski odjel u Dubrovniku. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, u okviru Dana otvorenih vrata Odjela, predstavili su “Mjere aktivne
politike zapošljavanja za mlade”, a studentima je pročelnik Odjela doc. dr. sc. Denis Vokić predstavio i Pravilnik o stručnim zvanjima u konzervatorsko-restauratorskim djelatnostima te uvjetima i načinu njihova stjecanja. Program Dana otvorenih vrata izazvao je veliki interes i studenata i predstavnika institucija s kojima Odjel surađuje.

Cilj je Dana otvorenih vrata bio održati kontinuitet suradnje između Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i relevantnih institucija. Također, dio predstavnika institucija već je iskazalo interes za angažiranjem studenata Odjela za umjetnost i restauraciju.

Dan otvorenih vrata započeo je pozdravnim govorima prorektorice za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž i pročelnika Odjela doc. dr. sc. Denisa Vokića.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist