Zanimljivosti

‘DAN PO DAN’ Obilježen Međunarodni dan rijetkih bolesti

Projekcija prvog dokumentarnog filma o rijetkim bolestima ‘Dan po dan’ održala se u utorak navečer u Dvorani Visia.

Film je izrađen u koprodukciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, a njime se želi potaknuti gledatelje da se zapitaju što oni mogu učiniti kako bi pomogli oboljelima u svojoj okolini budući je vrlo značajno da ih njihova okolina prihvaća jer je ponekad samo malo dobre volje i pažnje dovoljno kako bi se oboljeli i članovi njihovih obitelji osjećali bolje i živjeli kvalitetnije.

Projekcija filma bila je besplatna, a glavni cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti javnosti, kao i donositelja zakonodavnih odluka o rijetkim bolestima, te njihovom utjecaju na život oboljelih osoba. Usporedo traje i ovogodišnja kampanja ‘Zagrli za rijetke bolesti’ o kojoj više informacija možete pročitati na stranici www.rijetke-bolesti.hr.

Osim u Dubrovniku, ova akcija održava se i u Splitu, Rijeci i Osijeku. Udruga kronično bolesnog djeteta ‘Zajedno do zdravlja’ djeluje od veljače 2002. godine pružajući potporu djeci oboljeloj od kroničnih i rijetkih bolesti (astma, celijakija, dijabetes, maligne bolesti i cistična fibroza) te njihovim roditeljima.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija