Aktualno

DAN OPĆINE ŽUPE DUBROVAČKE ‘Jedna od najprosperitetnijih općina u Hrvatskoj

nardelli
Silvio Nardelli

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine i 31. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke.

Tijekom sjednice gradonačelnik Mato Franković prisjetio se da je na današnji dan prije 31 godinu uz teritorij današnje općine Župa dubrovačka oslobođeno i područje Rijeke dubrovačke. – Prije 31 godinu su dubrovačka zvona zazvonila i označila kraj agonije, početak mira i novog života, rađanje budućnosti – rekao je, a priopćili su iz Grada.

Naveo je da je Župa dubrovačka jedna od najprosperitetnijih općina u RH te, među ostalim , istaknuo brojne projekte koje Općina i njen načelnik Silvio Nardelli uspješno realiziraju.

Osvrnuo se na značaj privlačenja europskih sredstava, posebno na ITU mehanizam u sklopu kojeg Grad kao središte urbanog područja te općine Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje na raspolaganju imaju 22 milijuna eura, sredstva koja će utrošiti u realizaciju strateških projekata, redom usmjerenih u povećanje kvalitete života građana.

I Nardelli je spomenuo niz važnih projekata, piše Župski portal, te također istaknuo ITU mehanizam za koji je Župa dubrovačka kandidirala tri projekta, a kao prioritet izdvojena je izgradnja sportskog centra na nogometnom igralištu Čibači

Pročitajte još

SEZONA JE ZMIJA Donosimo savjete liječnika kako se zaštiti od ugriza otrovnica

Dulist

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme i pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić