Aktualno

DAN OPĆINE ŽUPE DUBROVAČKE ‘Jedna od najprosperitetnijih općina u Hrvatskoj

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine i 31. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke.

Tijekom sjednice gradonačelnik Mato Franković prisjetio se da je na današnji dan prije 31 godinu uz teritorij današnje općine Župa dubrovačka oslobođeno i područje Rijeke dubrovačke. – Prije 31 godinu su dubrovačka zvona zazvonila i označila kraj agonije, početak mira i novog života, rađanje budućnosti – rekao je, a priopćili su iz Grada.

Naveo je da je Župa dubrovačka jedna od najprosperitetnijih općina u RH te, među ostalim , istaknuo brojne projekte koje Općina i njen načelnik Silvio Nardelli uspješno realiziraju.

Osvrnuo se na značaj privlačenja europskih sredstava, posebno na ITU mehanizam u sklopu kojeg Grad kao središte urbanog područja te općine Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje na raspolaganju imaju 22 milijuna eura, sredstva koja će utrošiti u realizaciju strateških projekata, redom usmjerenih u povećanje kvalitete života građana.

I Nardelli je spomenuo niz važnih projekata, piše Župski portal, te također istaknuo ITU mehanizam za koji je Župa dubrovačka kandidirala tri projekta, a kao prioritet izdvojena je izgradnja sportskog centra na nogometnom igralištu Čibači

Pročitajte još

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija