Aktualno

DAN KARIJERA Poslodavci šalju poruku: ‘Bitno je raditi, a ne samo imati posao!’

DAN KARIJERA Poslodavci šalju poruku: 'Bitno je raditi, a ne samo imati posao!'

Tradicionalni Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku održao se danas u zgradi Ekonomskog fakulteta. Pod geslom ‘Želiš raditi, ali ne znaš kako se predstaviti poslodavcu? Poslušaj što kažu predstavnici vodećih tvrtki u Hrvatskoj!’ Jedni od najvećih i najpoznatijih poslodavaca, odnosno tvrtki pozvali su mlade studente da se pridruže njihovim timovima.

Dan karijera otvorio je PR stručnjak Krešimir Macan, i u riječ uveo rektoricu Vesnu Vrtiprah, zamjenika gradonačelnika Željka Raguža i zamjenika župana Davorka Obuljena.

Vesna Vrtiprah je istaknula kako je ovaj dan na obostranu korist – i poslodavcima i studentima, jer kaže ‘studenti su mladi umovi koji doprinose ovim velikim poslodavcima’.
-Pozivam studente da iskoriste ovu iznimnu mogućnost koja im se danas nudi – rekla je Vrtiprah.

Davorko Obuljen je svim mladim studentima dao, kaže, ‘zlata vrijedan savjet’.
-Kada razgovarate s poslodavcima pitajte ih ‘Što vi nama nudite (osim plaće)?’. Vi ste mladi umovi neopterećeni standardnim operativnim procedurama, a to je upravo ono što poslodavcima treba, pa je bitno i ono što oni vama nude – istaknuo je Obuljen.

Željko Raguž je priznao kako ga je pomalo i iznenadila znatiželja i toliki broj mladih ljudi koji su došli na Dan karijera.
-Ponosan sam što mogu reći da u Dubrovniku nezaposlenost nije kao u ostatku zemlje, već su te brojke, mogao bih reći, izvrsne. Svatko iz Grada će prije zaposliti nekoga domaćeg čovjeka, što pokazuju i statistike sa Zavoda za zapošljavanje – dodao je Raguž.

Mladim studentima i poslodavcima predstavile su se mnoge tvrtke, među kojima i Valamar Riviera, Dukat, Adris Grupa, Coca-Cola HBC Hrvatska, Maistra, Jadranski luksuzni hoteli i Raiffeisen Bank. Nakon uvodnoga predavanja studenti su imali mogućnost razgovarati s potencijalnim budućim poslodavcima, te se predstaviti u najboljem svjetlu.
Svi poslodavci su se složili kako je bitno geslo ‘Želiš raditi’, a ne ‘Želiš posao’, pa su mladim ljudima savjetovali da je bolje raditi ono što vole, a ne samo imati dobro plaćen posao koji ih ne ispunjava.

Pročitajte još

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist