Županija

DALJNJA POTPORA PROJEKTU Ministrica Brnjac s Nardellijem obišla radove nogometnog igrališta u Čibači

Prilikom posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac s pomoćnikom ministra Robertom Pendeom posjetila je ovog petka Općinu Župu dubrovačku kako bi s načelnikom Silviom Nardellijem, predsjednikom NK Župa Đurom Lonzom i direktoricom Turističke zajednice Župe dubrovačke Anamarijom Kusalo obišla radove rekonstrukcije glavnog nogometnog igrališta u športsko rekreacijskom centru Čibača.

Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta prihvatio je sufinancirati projekt rekonstrukcije igrališta u iznosu od 418.000,00 kuna, budući da je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira više od 380 aktivnih sportaša svih uzrasta. Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji igrališta je 670.000,00 kuna uvećano za iznos PDV-a. Općina Župa dubrovačka u proračunu za 2021. godinu osigurala je dodatnih 422.000,00 kuna, a Županija je također prepoznala važnost ovog projekta te također donirala sredstva za realizaciju istog.

Projekt rekonstrukcije glavnog igrališta podrazumijeva uklanjanje postojećeg travnatog sloja, niveliranje terena te postavljanje podzemnog automatskog sustava navodnjavanja s pumpom za pojačanje pritiska, obogaćivanje zemljanog tla, zasijavanje novog travnjaka kao i opremanje terena sportskom opremom. Paralelno sa ovim radovima napravljeno je i malo nogometno igralište za najmanje uzraste. Ministrica Brnjac je tijekom svog posjeta Općini župa dubrovačka i NK Župa obećala daljnju potporu Ministarstva turizma i sporta u realizaciji projekta ŠRC čibača.

Pročitajte još

Ponavlja se natječaj za izbor direktora županijskog TZ-a, kandidati nisu dobili potrebnu većinu glasova

Dulist

TURISTIČKI LIPANJ U županiji ostvareno preko milijun noćenja, najbrojniji Britanci

Dulist

NAPUSTILA NAS JE TETE PAVE ŠILJEŽAR Lasić: Velika je tuga u srcu. Njezin odlazak ostavit će traga na mnogima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija