Županija

PRVA NAGRADA NIJE DODIJELJENA Ovo su rezultati natječaja za uređenje Ponte i ribarnice u Portu

PRVA NAGRADA NIJE DODIJELJENA Ovo su rezultati natječaja za uređenje Ponte i ribarnice u Portu

Objavljeni su rezultati Urbanističko-arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenja prostora Ponte i Ribarnice u Gradskoj luci Dubrovnik. Na natječaj koji je trajao od 9. veljače 2021. do 9. travnja 2021. godine pristiglo je ukupno devet radova. Tehnička komisija natječaja djelovala je u sastavu Barbara Savin, dipl. ing. arh. i Iva Knego Šoletić, mag. ing arch, a tajnik natječaja je Božo Benić, mag. ing. arch. Prva nagrada u iznosu od 40 tisuća kuna neto nije dodijeljena. Dodijeljene su dvije druge nagrade u iznosu od 24 tisuće kuna.

Drugu nagradu dobio je rad autorica Inke Černić, Licije Kalogjera i Andrijane Krpeta.

PRVA NAGRADA NIJE DODIJELJENA Ovo su rezultati natječaja za uređenje Ponte i ribarnice u PortuDrugom nagradom nagrađen je i rad autora PROTO-ARCH d.o.o. s autorskim timom u sastavu  Lea Đurović Ruso, Jurica Dragićević, Petra Matić, Pero Mrnarević, Nikša Begović, Petra Radonić. Za 3D vizualizacije zaslužan je RAM-STUDIO j.d.o.o.

PRVA NAGRADA NIJE DODIJELJENA Ovo su rezultati natječaja za uređenje Ponte i ribarnice u PortuTreća nagrada u iznosu od 16 tisuća kuna pripala je radu ARCH IDEA d.o.o., autorica Ivone Ivčević Berlengi i suradnice Anite Grga koja je ujedno zaslužna i za 3D prikaze.

PRVA NAGRADA NIJE DODIJELJENA Ovo su rezultati natječaja za uređenje Ponte i ribarnice u PortuTreću nagradu odnio je i rad autorica Maje Merlić i Ivane Krmoptić.

PRVA NAGRADA NIJE DODIJELJENA Ovo su rezultati natječaja za uređenje Ponte i ribarnice u Portu

Podsjetimo, 12. veljače u Velikoj vijećnici predstavljen je natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja prostora Ponte i Ribarnice u gradskoj luci Dubrovnik. Tom prigodom ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik koja je ujedno i raspisivač i investitor, Željko Dadić naglasio je kako će idejno rješenje biti stručna podloga za daljnje izdavanje koncesija. Također, njegova vrijednost je nešto više od 225 tisuća kuna od čega se 80 tisuća kuna odnosi na nagradni fond. Natječajnim okvirom, istaknuto je tada, postavljeni su okviri i intervenicije u prostoru imajući u vidu realne mogućnosti lokacije.

-Ona je izuzetno povijesno slojevita, predstavlja morski pristup Gradu i dio je pješačkih tokova, uopće života Grada. Problemi u luci su ujedno problemi cijele povijesne jezgre s otokom Lokrumom, tj. područjem Svjetskog dobra. Danas smo svjedoci da svaki koncesionar uzima za pravo da sam ih rješava pa tako slobodno interpretiraju Odluke o komunalnom redu te je prisutno posvemašnje šarenilo i neujednačenost, jeftina rješenja i nedopustive kombinacije. Luka uz redovne mora biti spremna i za interventne situacije – komentirala je tada Marina Oreb ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje.

Sve detalje natječaja možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist