Aktualno

Dalija Milić Kralj i Zajednica tehničke kulture DNŽ dobitnici nagrade ‘Faust Vrančić’

Dalija Milić Kralj i Zajednica tehničke kulture DNŽ dobitnici nagrade 'Faust Vrančić'

Dobitnici Državne nagrade tehničke kulture ‘Faust Vrančić’ za 2022. godinu su Dalija Milić Kralj i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, čiji je tajnik Tomo Sjekavica.

Svečana dodjela na kojoj su im nagrade uručene održana je u petak 26. svibnja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković istaknula je da Ministarstvo poduzima mjere kojima se tehnička kultura unapređuje. – To je stipendiranje STEM-ovaca i prirodoslovaca, promoviranje programa iz tehničke kulture u dječjim vrtićima te nastojanje da se poveća satnica tehničke kulture i uvođenje Praktičnih vještina, predmeta, koji će kod osnovnoškolaca potaknuti maštu i kreaciju, srži tehničkih znanosti – rekla je.

Nagrada ‘Faust Vrančić’ dodjeljuje se za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi, a za 2022. dodijeljeno je deset godišnjih nagrada pojedincima, četiri godišnje nagrade udrugama te nagrada za životno djelo.

Zadnji put je ova nagrada došla u Dubrovnik 2020. u ruke Toma Sjekavice, tajnika Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke Dubrovačko-neretvanske županije. Iste godine nagradu ‘Faust Vrančić’ dobila je i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist