Koronavirus u Hrvatskoj

COVID AMBULANTA Dom zdravlja Dubrovnik krenuo s ‘drive in’ testiranjem u Čokolinu

dom zdravlja drive in testiranje korona 4

Dom zdravlja Dubrovnik od ovog je četvrtka krenuo s ‘drive in’ testiranjem na COVID-19 i to ispred Studentskog doma.

Kako nam je rekao ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan, danas su testirane četiri osobe. Testiranje će se provoditi preko liječnika obiteljske medicine, odnosno svih liječnika primarne zdravstvene zaštite koji će preko COVID ordinacije telefonom svoje pacijente naručivati za sutra dan i dogovarati testiranje. I to za osobe za koje smatraju da imaju lakše simptome, odnosno da im nije potrebna hospitalizacija.

Za testiranje je educirano, govori nam dalje, 25 timova koje čine liječnici obiteljske medicine i medicinske sestre. Rade od 7 do 19 sati, a od 19 do 7 su u pripremi na telefonu.

Svi naručeni za testiranje morali bi imati zaštitnu masku, a ako je nemaju dobit će je na licu mjesta. Do COVID ambulante vode ih i postavljeni prometni znakovi tako da svi znaju gdje s automobilom trebaju doći. Tijekom testiranja osobe pod sumnjom na zarazu ne izlaze iz svojih automobila.

Kako su izvijestili iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, još jučer je krenulo testiranje u Domu zdravlja Metković, a brisevi se od danas uzimaju i na Korčuli.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist