Aktualno

ĆIROVOM STAZOM KROZ KONAVLE Sudjelujte besplatno u biciklijadi i uživajte u predivnom krajoliku

Općina Konavle poziva sve zainteresirane da u nedjelju, 22. svibnja s početkom u 15:00 sati sudjeluju na biciklijadi Ćiro II – Ćirovom stazom kroz Konavle.

Registracija za biciklijadu počinje od 14:00 sati na Zvekovici, ispred prostorija BK Konavle, a sama biciklijada kreće u 15:00 sati. Ukoliko biste željeli sudjelovati na biciklijadi, a ne posjedujete vlastiti bicikl, organizator je osigurao 30 bicikla za ovo događanje, kao i zaštitne kacige.

Također je osigurano i osvježenje tokom biciklijade, te lagani ručak na kraju iste. Ovaj događaj u potpunosti je besplatan.

Prilika je ovo da uživate u predivnom krajoliku Konavala u proljeće, vozeći se 10ak kilometara dugom stazom kojom je nekad vozio Ćiro. Ruta ove biciklijade je Zvekovica-Uskoplje-Gabrili-Drvenik-Polje-Zvekovica.

Cjelokupno događanje odvija se u sklopu provedbe projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (CIRO II) Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a općina Konavle je organizator spomenute biciklijade.

Uređenje stare Ćirove staze, kao uređenje iste brojnim dodatnim sadržajima glavne su odlike i ciljevi ovog projekta koji jača i povećava raznolikosti turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaljeva kroz razvoj zajedničke tematske turističke destinacije: Stara uskotračna željeznica ĆIRO snažno se oslanjajući na cikloturizam kao i potencijal koji Konavle mogu ostvariti na području cikloturizma.

Ukupna vrijednost projekta je 1.770.362,68 eura, a sredstvima Europske unije sufinancirano je 85%, u iznosu od 1.504.808,26 eura.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Konavle.

BICIKLIJADA ĆIRO II

 

Pročitajte još

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Franković: ’36 Imoćana dalo je svoj život da bi se ovaj kraj danas mogao zvati hrvatskim’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija