Aktualno

PETAŠICA RASTURILA NA JEZIČNOJ OLIMPIJADI Cijela Monta ponosna je na Romanu!

PETAŠICA RASTURILA NA JEZIČNOJ OLIMPIJADI Cijela Monta ponosna je na Romanu!

Učenica Osnovne škole Montovjerna Romana Delić postigla je izniman međunarodni uspjeh, osvajanjem drugog mjesta u jakoj konkurenciji europskog polufinala međunarodne jezične olimpijade. Natjecanje Hippo English Language Olympiad je međunarodno natjecanje iz engleskog jezika koje se u četvrtak održalo u talijanskom Lido de Jesolo.
Romana Delić je učenica 5. b razreda i na natjecanju je nastupila pod mentorstvom učiteljice engleskog jezika i koordinatorice natjecanja Ane Šimunović. Romana se natjecala u kategoriji Hippo 1 s 39 učenika iz brojnih europskih zemalja. Kroz pismeni ispit u trajanju od 3 sata, učenica je pokazala zavidno znanje iz 3 elementa: pravopis engleskog jezika (spelling), gramatika (use of English) i pismeno izražavanje (writing).
Uz samo natjecanje, naša je učenica u pratnji profesorice Ivane Jašić sudjelovala u brojnim grupnim natjecanjima i igrama gdje su se natjecatelji iz cijele Europe imali priliku upoznati i pokazati svoje govorne i debatne sposobnosti na engleskom jeziku.
-Cijela Monta ponosna je na našu Romanu, Anu i Ivanu. Naša mlada škola prvi put se uključila u međunarodno natjecanje iz engleskog jezika i ostvarila nevjerojatan uspjeh. Najuspješniji smo hrvatski sudionici ovogodišnjeg natjecanja i sigurno će ovaj uspjeh biti motivacija svim našim talentiranim učenicima da razviju svoje sposobnosti i pokažu što znaju i mogu – navode iz OŠ Montovjerna.

-U cijelu priču ušli smo s velikim entuzijazmom koordinatorice, profesorica engleskog jezika i učenika naše škole. Od 54 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini, šest ih je prošlo dalje na državno natjecanje gdje su ostvarili izvrstan uspjeh i prema broju bodova prešli prag potreban za prolazak dalje. Međutim, prema pravilima o sudjelovanju na natjecanju koje želi da sve prijavljene zemlje budu zastupljene, samo najbolji idu dalje – ističe mentorica Ana Šimunović.
-Sudjelovanje na ovom polufinalnom natjecanju našoj Romani je donijelo nezaboravljivo iskustvo, nova poznanstva i veliko priznanje za dosad uloženi trud. Našoj smo Romani izuzetno i neopisivo zahvalni što je našoj maloj školi donijela veliko priznanje i prikazala nas u najboljem svjetlu. Na ovaj uspjeh naše učenice i naše škole gledamo i kao na uspjeh Grada jer smo ove godine bili jedini koji smo se prijavili. Vidjeti ime naše škole i našeg Grada pri vrhu ljestvice europskog uspjeha u znanju između samo 3 učenika iz Hrvatske u ovoj kategoriji u kojoj smo se i mi natjecali izaziva ponos i neopisivo zadovoljstvo – zaključila je Šimunović.

 

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist