Grad

CIKLONA KRISTIJAN Odroni na magistrali i kod Trstenika, prekid plovidbe prema Elafitima

CIKLONA KRISTIJAN Odroni na magistrali i kod Trstenika, prekid plovidbe prema Elafitima

Iz Županijskog centra 112 Dubrovnik javljaju o problemima u cestovnom i pomorskom prometu zbog nevremena prouzročenog ciklonom Kristijan.

Tako su u prekidu pomorske linije prema Elafitima. Također, zbog obilnije kiše na Pelješcu došlo je do većeg odrona na glavnoj prometnici na dijelu oko Trstenika.

– Mole se vozači da prilagode vožnju na tom dijelu, a moguć je i zastoj zbog uklanjanja odrona. Po zadnjoj obavijesti promet je zatvoren za autobuse i kamione, a za ostala se vozila odvija naizmjenično – kažu iz ŽC 112.

Upozoravaju na odrone na cijelom potezu Jadranske magistrale pa se savjetuje vozačima povećan oprez u vožnji. Na Jadranskoj magistrali (DC8) Ploče – Opuzen nakon uklanjanja odrona postavljena je privremena regulacija prometa, zbog oštećenih rigola uz cestu.

Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu kod mjesta Trstenik (od 8. +500 do 12. +500 km) promet teče jednim trakom naizmjence, zbog otklanjanja posljedica požara. Kako su na toj dionici mogući kratkotrajni zastoji, molimo vozače za strpljenje. Predviđeni rok završetka radova je 30 dana.

Što se tiče prognoze vremena, na jugu Hrvatske moguće je jugo i jugozapadni vjetar od 14 do 36 čvorova. Mjestimično su moguće i nevere. Pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist