Koronavirus u Hrvatskoj

Cijepljeni se mogu zaraziti koronavirusom, ali simptomi su drukčiji

Cijepljeni se mogu zaraziti koronavirusom, ali simptomi su drukčiji

Kako cijepljenje protiv koronavirusa napreduje, zdravstveni stručnjaci i znanstvenici podijelili su ohrabrujuća otkrića koja pokazuju kako su cijepljenja prekinula vezu između infekcije i ozbiljne bolesti i smrti. Iako dvije doze cjepiva pružaju visoku razinu imuniteta protiv infekcije Covida, mali broj ljudi još uvijek se može zaraziti.

Sudeći prema novoj studiji simptoma ZOE Covid, oni koji su primili dvije doze cjepiva i nakon toga se zaraze, imaju drugačije simptome od onih koji se zaraze, a nisu se cijepili, piše Metro, a prenosi RTL.hr.

U većini slučajeva, infekcija je lakša ukoliko je pacijent primio dvije doze. Najčešći simptomi onih koji se nisu cijepili su: visoka temperatura, konstantni kašalj, gubitak njuha i okusa.

ZOE Covid istraživanje navodi da za one koji su se cijepili, najčešći simptomi su: glavobolja, curenje iz nosa, kihanje i grlobolja. U međuvremenu, za one koji su primili jednu dozu i nakon toga se zarazili, lista ljestvice najčešćih simptoma malo se razlikuje.

Pacijenti koji su cijepljeni jednom dozom kažu kako osjećaju glavobolju, curenje iz nosa, grlobolju, kihanje i uporni kašalj.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist