Koronavirus u Hrvatskoj

Cijepio se Nacionalni stožer, ne razmišlja se o popuštanju mjera

Cijepio se Nacionalni stožer, ne razmišlja se o popuštanju mjera

Nacionalni stožer civilne zaštite održao je konferenciju za novinare o novim podacima o zarazi koronavirusom u Hrvatskoj, nakon čega su se članovi stožera redom cijepili protiv virusa Covid-19 pred kamerama.

Prvi je injekciju Pfizerovog cjepiva primio potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a nakon njega i pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, Alemka Markotić te ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ministar zdravstva Vili Beroš nije se cijepio pošto je nedavno bio u kontaktu s koronavirusom te u njegovom organizmu već postoje antitijela. Kazao je kako u ovom trenutku ima stečeni imunitet i kako će se cijepiti kada prođu okvirna tri mjeseca nakon kojih se ponovo može zaraziti, piše Jutarnji.

Što se tiče situcija s koronavirusom u Hrvatskoj, ministar Davor Božinović istaknuo je kako su brojke u ovom trenutku nešto bolje, piše Index.

-Međutim, analizirajući našu situaciju i šire u Europi, vidimo naznake nečega što se već ponegdje naziva i trećim valom epidemije. Mnoge zemlje ulaze u novi lockdown, mi ćemo pažljivo pratiti sve trendove kako bi izbjegli sličan razvoj u Hrvatskoj. Nekoliko elemenata koje ozbiljno uzimamo u obzir, to su iskustva u Europi s nekim popuštanjima u posljednje vrijeme, tu je i pojava novog soja korone, koji se otkriva u sve većem broju članica, i nije isključeno da će prije ili kasnije biti otkriven u Hrvatskoj. Također, moramo paziti na efekte potresa, Božića i Nove godine. U tom kontekstu još nismo donijeli odluke, ali promišljanja o nekom popuštanju još nema – rekao je Božinović.

Foto: Screenshot/Index

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist