Grad

Cijena karte za zidine dogodine 150 kuna, ove sezone očekuje se više od milijun posjetitelja

Zidine

Od sljedeće godine cijena pojedinačne karte za dubrovačke zidine bit će 150 kuna umjesto dosadašnjih 120 kuna, potvrdio je u utorak Tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Niko Kapetanić.
-Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine je na svojoj posljednjoj sjednici donijelo prijedlog povećanja cijena karata za dubrovačke zidine za sljedeću godinu. Pojedinačna karta koštat će tako 150 umjesto dosadašnjih 120 kuna – rekao je Kapetanić.
Ustvrdio je kako je to bio prijedlog DPDS-a prema Uredu gradonačelnika iz kojeg je danas stigla potrebna suglasnost, a za povećanje su se odlučili zbog velikog povećanja broja posjetitelja u prvim mjesecima ove godine.
– Ove godine očekujemo prijeći milijun posjetitelja jer je u odnosu na prošlu, daleko rekordnu godinu, u prva tri mjeseca zabilježen porast od 37 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Prošle godine zidine je posjetilo 994 tisuće gostiju – rekao je Kapetanić.
Osim pojedinačnih karata od 1. siječnja 2017. godine poskupit će i cijene ulaznica za djecu, studente, branitelje i invalide s dosadašnjih 30 kuna na 50 kuna,a isto će koštati i pojedinačna ulaznica za tvrđavu Lovrjenac.
Kako stoji na stranicama Grada Dubrovnika, gradonačelnik Vlahušić pozdravio je odluku Društva prijatelja dubrovačke starine, a predložit će i povećanje cijena ulaznica za Javnu ustanovu Lokrum i Dubrovačke muzeje.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist