DuList IN

ČETVRTI GOOD FOOD Gastronomsko događanje za pravo uživanje u kasnom ljetu!

ČETVRTI GOOD FOOD Gastronomsko događanje za pravo uživanje u kasnom ljetu!

Četvrti Good Food Festival je pred nama, na radost svih sladokusaca, gurmana, ali i svih onih koji Dubrovnik žele posjetiti u kasno ljeto.

Naime, najpopularnija gastro manifestacija našeg grada održat će se od 19. do 22. listopada uz iznimno bogat program.

Danas su ga u uredu TZ grada Dubrovnika predstavili direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić, pročelnik Upravnog odjela Grada Dubrovnika za turizam, poduzetništvo i more Marko Miljanić, predsjednica Humanitarne udruge Deša Jany Hansal, ravnatelj Turističko ugostiteljske škole Antun Perušina, direktor Dubrovačke Pivovare Dario Ševelj i voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas Sanda Pavlinić, uz neizostavni tratamenat kao lijepi uvod u bogati tjedan delicija, a osobita zahvala ide gospođi Blaženki Kordić Aleksić, voditeljici i koordinatorici od samih početaka.

Good Food Festival nije samo gastronomskog i enološkog karaktera, već i edukativnog i humanitarnog. O svemu je više govorila direktorica Vlašić.

– Na samom kraju sezone, u kojoj smo skupljali milijune, došlo je vrijeme i da predstavimo naše gastronomsko događanje za uživanje, kako nama tako i svim našim posjetiteljima. Četvrti Good Food festival je pred nama. Treći tjedan u listopadu, strateški pozicioniran na kraju reda letenja, kako bismo povećali broj putnika na samom kraju sezone. Iako, listopad, pa sve do polovice studenog je zapravo pun, a borimo se i dalje, Dubrovnik ide prema 365 dana u godini i cjelogodišnjem poslovanju. Good Food festival će biti i ostati jedno zanimljivo gastronomsko događanje koje ćemo kreirati i raditi i dalje kako bi bilo što zanimljiviji – naglasila je Vlašić, detaljno opisujući programe brošure uz šalu kako ‘brošura pomalo postaje i knjiga, sve deblja i deblja’.

– Sve je veći broj onih koji rado sudjeluju u našem programu, te ove godine imamo preko pedeset raznih ugostiteljskih objekata, tridesetak restorana će sudjelovati u samim festivalskim menijima od 100 kuna, vrlo je zanimljiva i ponuda i restorani, koji su razvrstani po cijelom gradu. U vinokušnjama sudjeluju i četiri wine bara, četiri hotela, nekoliko slastičarnica, te jedna novitet – dubrovačka pivovara, za koje nam je drago da su se odazvali – naglasila je Vlašić, nabrojavši i ostale sudionike, događanja, radionice, ostale kreativne događaje…

Program ovogodišnjeg Good Food Festivala obiluje brojnim raznovrsnim zanimljivim programima, radionicama pripreme dubrovačkih delicija u Udruzi Deša, gostujućom slavonskom kuhinjom vukovarskog kraja, posebnim menijima u dubrovačkim restoranima te gastro obilascima „Sights & Bites”. Vrhunac posljednjeg dana Good Food Festivala je poznata „Dubrovačka trpeza” duž cijelog Straduna na kojoj će se predstaviti brojni dubrovački hoteli i restorani, slastičari i ugostitelji, koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. Četvrti Good Food Festival završava humanitarnom gala večerom u hotelu Rixos Libertas, uz bogatu lutriju i zabavni program za sve goste. Vjerujemo da će ovogodišnji Good Food Festival oduševiti svakog posjetitelja, baš kao što je to bio slučaj i s prethodna tri.

Za ljubitelje zdrave hrane organizirat će se kulinarske radionice na kojima će se osim tradicionalnih jela prezentirati novi zdravi trendovi u kulinarstvu, a tijekom cijelog festivalskog tjedna na Pilama će se održavati Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Miljanić je prisutne pozdravio u ime Grada Dubrovnika uz pohvalu svim sudionicima festivala i Turističku zajednicu grada Dubrovnika zbog četvrtog uspješnog Good Food festivala.

– Ono što je je vrlo važno istaknuti u sklopu good food festivala i u čemu je Grad Dubrovnik najviše sudjeluje je i Dubrovačka trpeza, nešto što postoji već deset godina, a vrijedi se sjetiti i Dubrovačkog pjata. Svake godine se to obilježava kao svojevrstan, uvjetno rečeno, kraj sezone gdje hotelijeri i ugostitelji zahvale svim turistima ali i svim stanovnicima Dubrovnika, uz prigodne cijene i humanitarni karakter – kazao je Miljanić, pozvavši sve koji su zainteresirani biti dragi gosti.

Jeny Hansal naglasila je vrijednost ove manifestacije koja iz godine u godinu postaje sve bolja i bogatija.
-DEŠA se pridružila jer njeguje baštinu, sve ono što smo imali a što smo skoro zaboravili. Ma nismo, ali je lijepo i na ovaj način pridonositi nečemu što su naše vrijednosti. Našim radionicama ćemo sudjelovati prvi dan sa stonskom tortom, ili ‘slatkim makarulima’ kako smo ju zvali u djetinjstvu, a kasnije krostule i klašuna, kolača koji je s Korčule – kazala je Hansal, zahvalivši se TZ-u na iniciranju ovakvih festivala ‘koji povezuju cijeli grad’.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnika Antun Perušina naglasio je kako su svjesni da čovjek kao ključ uspjeha ne bi mogao izaći iz škole bez praktične nastave.

– Koristimo ove izuzetne prilike kad škola, učenici, mogu ‘izaći vani’, pokazati svoj rad i svoje zanimanje. Zadnjih godina, osim što aktivno sudjelujemo u organizaciji, pomažemo i kao savjetnici u organizaciji Trpeze a rado se odazivamo i na radionica i pokušavamo učenicima prenijeti znanje i duh prošlosti koji naročito gaji naša DEŠA – naglasio je Perušina, dok je pak pivar Ševelj kazao kako je piva u Dubrovniku, poznatijem po vinu, piva ‘prevagnula’ što se pokazalo ovom pivovarom.

– Za Good Food Festival u ponudi ćemo imati tri pive, sve rađene u Dubrovniku, osim sirovina ,koje nisu iz Hrvatske, osim vode. Pokrit će se razni stilovi piva, te će se kroz radionicu proći cijeli proces proizvodnje pive i postupak sam. Uz to bit će i dodatni nusproizvodi od pive, poput kruha ili kolačića – naglasio je Ševelj.

Voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas Sanda Pavlinić kazala je kako je njihovom hotelu Good Food jednostavno neizostavan događaj.

– Ove godine spajamo švicarsko-pomorsku priču a naš chef Ozgur Donertas upravo je na putu za Švicarsku otkud će nam donijeti najbolje namirnice koje će spojiti u večeri od četiri slijeda uz najljepša vina. Tako želimo pokazati zimsku priču hotela Rixos Libertas koju razvijamo na ove godine spajajući suradnju. Ono što je najvažnije u cijeloj priči je je njen humanitarni karakter. Ove godine ćemo kompletan iznos od tombole koju organiziramo tijekom večeri dodijeliti udruzi Dva skalina, a vjerujem da ćemo kao i prošle godine, nadmašiti iznos za donaciju – zaključila je Pavlinić.

Cjelokupni program potražite u privitku!

Brosura Good Food Festival 2017

MNJ/BM

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist