Hrvatska

ČESTITAMO! Dubrovčanin Đuro Lubura posebni savjetnik ministru Olegu Butkoviću

Dubrovčanin Đuro Lubura, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade, ovog tjedna imenovan je posebnim savjetnikom ministra mora, promenta i infrastrukture, Olega Butkovića. Lubura je savjetnik za elektroničke komunikacije, digitalizaciju i nove tehnologije.

‘Lubura je i prije imenovanja osobnim savjetnikom ministra, kao neovisni stručnjak predsjedao ili sudjelovao u radu više radnih skupina osnovanih radi provođenja projekata ili donošenja propisa iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Također, Lubura posljednjih dvadesetak godina sudjeluje u projektima vezanim uz nove tehnologije i poticanje tržišnog natjecanja, a u suradnji s nadležnim državnim tijelima aktivno sudjeluje i u oblikovanju propisa iz područja njegova interesa i stručnosti. Nadalje, osim što se godinama bavi poslovima vještačenja i konzultantskim poslovima, bio je i Izvršni direktor udruge Digitalna Hrvatska koja je promovirala važnost novih tehnologija i poslovnih modela temeljenih na njima, a danas je Izvršni direktor Centra za vještačenja, procjene i upravljanje d.o.o. Također, godinama je aktivan i u Hrvatskoj Mensi, udruzi visoko inteligentnih pojedinaca čiji je danas predsjednik’, pojasnili su iz Vlade, prenosi Večernji.
Kao posebni savjetnik ministra, Đ. Lubura će obavljati poslove utvrđivanja stanja, sudjelovanja u izradi razvojnih planova i usklađivanja projekata u odnosu na propisane ovlasti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naglašavaju iz ministarstva i pri tom dodaju da će poslove obavljati uz naknadu od 5.000 kuna neto, bez zasnivanja radnog odnosa.

Pročitajte još

PROMJENE ZAKONA Stranci će raditi u državnoj službi, pitanja na ispitu birat će umjetna inteligencija

Dulist

Brnjac predstavila Zakon o turizmu direktorima regionalnih turističkih zajednica

Dulist

Od lipnja rastu plaće za 219 tisuća službenika u državnim i javnim službama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija