Hrvatska

ČESTITAMO! Dubrovčanin Đuro Lubura posebni savjetnik ministru Olegu Butkoviću

ČESTITAMO! Dubrovčanin Đuro Lubura posebni savjetnik ministru Olegu Butkoviću

Dubrovčanin Đuro Lubura, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade, ovog tjedna imenovan je posebnim savjetnikom ministra mora, promenta i infrastrukture, Olega Butkovića. Lubura je savjetnik za elektroničke komunikacije, digitalizaciju i nove tehnologije.

‘Lubura je i prije imenovanja osobnim savjetnikom ministra, kao neovisni stručnjak predsjedao ili sudjelovao u radu više radnih skupina osnovanih radi provođenja projekata ili donošenja propisa iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Također, Lubura posljednjih dvadesetak godina sudjeluje u projektima vezanim uz nove tehnologije i poticanje tržišnog natjecanja, a u suradnji s nadležnim državnim tijelima aktivno sudjeluje i u oblikovanju propisa iz područja njegova interesa i stručnosti. Nadalje, osim što se godinama bavi poslovima vještačenja i konzultantskim poslovima, bio je i Izvršni direktor udruge Digitalna Hrvatska koja je promovirala važnost novih tehnologija i poslovnih modela temeljenih na njima, a danas je Izvršni direktor Centra za vještačenja, procjene i upravljanje d.o.o. Također, godinama je aktivan i u Hrvatskoj Mensi, udruzi visoko inteligentnih pojedinaca čiji je danas predsjednik’, pojasnili su iz Vlade, prenosi Večernji.
Kao posebni savjetnik ministra, Đ. Lubura će obavljati poslove utvrđivanja stanja, sudjelovanja u izradi razvojnih planova i usklađivanja projekata u odnosu na propisane ovlasti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naglašavaju iz ministarstva i pri tom dodaju da će poslove obavljati uz naknadu od 5.000 kuna neto, bez zasnivanja radnog odnosa.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist