Hrvatska

Zabilježeno pet vatrogasnih intervencija na području Grada Metkovića

Noćas u 23 sata potres magnitude 6.1 s epicentrom u Hercegovini osjetio se i na području Crne Gore i Hrvatske. Materijalne štete tek se zbrajaju, a od posljedica odrona stijene na obiteljsku kuću jedna je djevojka izgubila život, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Zabilježeno je 5 vatrogasnih intervencija na području Grada Metkovića koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, a na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije na pojedinim mjestima došlo je do odrona što su vatrogasci sanirali vlastitim snagama, bez potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija.
“Situcija je pod kontrolom. Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala”, podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te kazao kako nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi. “Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi”, zaključno je kazao.

Pročitajte još

Vlada predstavila poreznu reformu. Evo koliko će kome rasti plaće

Dulist

S britanskog tržišta dosad ostvareno 96 tisuća dolazaka

Dulist

Hrvatska obilježava 31. godišnjicu članstva u Ujedinjenim narodima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija