DuList IN

Cavtatske mažoretke domaćini dvaju prvenstava!

U organizaciji Hrvatskog twirling saveza, Hrvatskog saveza mažoretkinja i Cavtatskih mažoretki u sportskoj dvorani Osnovne škole Gruda od 14. do 16. travnja održat će se 23. prvenstvo Hrvatske u twirlingu i 26. Prvenstvo Hrvatske u mažoret plesu. Oba ova natjecanja su kvalifikacijska za izbor hrvatskih predstavnika za predstojeća svjetska i europska prvenstva u mažoret plesu i twirlingu koja će se održati u Liverpoolu (svjetsko) i Plovdivu (europsko), ističu iz Turističke zajednice Općine Konavle.

Na ovim natjecanjima sudjelovat će klubovi iz: Čakovca, Donjeg Kraljevca. Goričana, Kaštela, Koprivnice, Krapine, Lipika, Ludbrega, Murskog Središća, Nove Gradiške, Pakraca, Pleternice, Požege, Selnice, Sinja, Solina, Splita, Pakraca, Viškova, Vodica, i naravno domaćini Cavtat, sa ukupno oko 800 natjecatelja.

Cavtatske mažoretke, najstarija su mažoret skupina u Hrvatskoj koja će u ovoj godini obilježiti 50 godina uspješnog rada te im je domaćinstvo ovim natjecanjima lijepi poklon za njihovu vrijednu obljetnicu.

Potporu organizaciji ovih prvenstava koji će tijekom tri dana u Konavle, uz natjecatelje, trenere, voditelje i roditelje preko 1000 gostiju iz cijele Hrvatske pružaju općine Konavle, Turistička zajednica općine Konavle i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Također vrijedi istaknuti da je prošli tjedan, 6. travnja u talijanskoj Brescii održana godišnja skupština Europske federacije mažoretkinja i twirlinga (NBTA Europe) koja okuplja mažoretkinie i twirlere iz 28 europskih zemalja na kojoj je za novog predsjednika te organizacije izabran predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija.

Pročitajte još

St. Pietro spektakularnim partyjem otvorio sezonu

Dulist

Film koji je spojio mladog turista iz Libanona, dvadesetak ljudi iz Grada, Jugove plivaće gaćice i Pelješki most!

Dulist

REDOVI NA ULAZU U REVELIN Svi su željeli poslušati set EDX-a!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija