DuList IN

Cavtatske mažoretke domaćini dvaju prvenstava!

Cavtatske mažoretke domaćini dvaju prvenstava!

U organizaciji Hrvatskog twirling saveza, Hrvatskog saveza mažoretkinja i Cavtatskih mažoretki u sportskoj dvorani Osnovne škole Gruda od 14. do 16. travnja održat će se 23. prvenstvo Hrvatske u twirlingu i 26. Prvenstvo Hrvatske u mažoret plesu. Oba ova natjecanja su kvalifikacijska za izbor hrvatskih predstavnika za predstojeća svjetska i europska prvenstva u mažoret plesu i twirlingu koja će se održati u Liverpoolu (svjetsko) i Plovdivu (europsko), ističu iz Turističke zajednice Općine Konavle.

Na ovim natjecanjima sudjelovat će klubovi iz: Čakovca, Donjeg Kraljevca. Goričana, Kaštela, Koprivnice, Krapine, Lipika, Ludbrega, Murskog Središća, Nove Gradiške, Pakraca, Pleternice, Požege, Selnice, Sinja, Solina, Splita, Pakraca, Viškova, Vodica, i naravno domaćini Cavtat, sa ukupno oko 800 natjecatelja.

Cavtatske mažoretke, najstarija su mažoret skupina u Hrvatskoj koja će u ovoj godini obilježiti 50 godina uspješnog rada te im je domaćinstvo ovim natjecanjima lijepi poklon za njihovu vrijednu obljetnicu.

Potporu organizaciji ovih prvenstava koji će tijekom tri dana u Konavle, uz natjecatelje, trenere, voditelje i roditelje preko 1000 gostiju iz cijele Hrvatske pružaju općine Konavle, Turistička zajednica općine Konavle i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Također vrijedi istaknuti da je prošli tjedan, 6. travnja u talijanskoj Brescii održana godišnja skupština Europske federacije mažoretkinja i twirlinga (NBTA Europe) koja okuplja mažoretkinie i twirlere iz 28 europskih zemalja na kojoj je za novog predsjednika te organizacije izabran predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist