DuList IN

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

Stiliziranje i dekoriranje apartmana za iznajmljivanje vrlo je važan zadatak koji može pomoći privući potencijalne goste i učiniti vaš objekt za iznajmljivanje privlačnijim. Prije samog dolaska gostiju, fotografije su posebno važne jer one ‘prodaju’ vaš apartman. Zato je izuzetno bitno pripremiti fotografije na najbolji mogući način. Nakon dugogodišnjeg iskustva rada u turizmu i rada u području dizajna interijera, dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez donosi vam savjete koji su zagarantirano produktivni.

Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez donosi savjete koji su zagarantirano produktivni. Barbara Knez nudi i usluge stiliziranja/dekoriranja i pripreme apartmana za fotografiranje te najam

Neutralne boje siguran izbor
Vaš prostor na fotografijama treba djelovati gostoljubivo, privlačno, odisati svježinom, čistoćom i pozitivnim vibracijama. Pomoću fotografija možete privući željene goste. Za početak, definirajte paletu boja u objektu. Preporučljivo je koristiti tri boje – primarnu boju, sekundarnu (nijansu primarne boje) i tercijarnu-akcentnu boju koja je komplementarna boja s primarnom bojom. Pobrinite se da paleta boja bude dosljedna u cijelom objektu. Neutralne boje poput bež i sive siguran su izbor i stvaraju čist i kohezivan izgled. Uz odabir boje preporučuje se koristiti visokokvalitetnu perivu boju za zid koju lako možete prebrisati čistom krpom, a velika je vjerojatnost da će se zidovi uprljati, primjerice, od tragova kovčega i dodira ruka.

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

Od igračaka do – sefa
Kako biste privukli željene goste, objekt možete prilagoditi s proizvodima koji će ih privući. Na primjer, ako je vaša želja da u vašem objektu ponajviše borave obitelji s djecom, možete ih privući s igračkama, papučama, dječjom hranilicom, kutkom za igranje i slično. Ako želite u vaš apartman privući mlađu populaciju, predlažu se dekoracije sa zabavnim sadržajem, poput igara, karaoka, zvučnika, biljara, ormarića s raznim pićima i slično. Ako želite da je vaš apartman namijenjen isključivo za poslovne goste, sadržaji u vašem prostoru bi trebali biti sef, zavjese za zamračivanje te ultra brzi Wi-Fi. Prostor također možete dekorirati s policama za knjige, malim pakiranjima toaletnih potrepština…

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

Unikatnost prostorija
Izuzetno je bitno definirati prostorije. Dekorirajte prostorije u različitim tonovima i dekorima. To će pomoći potencijalnim gostima da unaprijed vizualiziraju kako mogu koristiti prostor i provoditi dane u njemu. Ako imate u ponudi više od jedne spavaće sobe, nemojte nikako kreirati potpuno iste prostorije, već svakoj prostoriji dajte unikatnost. Gosti vole po dolasku i prije dolaska izabrati ‘svoju spavaću sobu ili svoj kutak’ prema određenim elementima. Svakako, ako su vam prostorije jednake na fotografijama, gosti neće moći razlikovati kako se radi o više prostorija te je vrlo moguće da će odustati od rezervacije.

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

Potpuno bijela posteljina
Uložite u kvalitetnu posteljinu i jastuke. Za objekte koji se iznajmljuju gostima preporučuje se korištenje potpuno bijele posteljine koja daje osjećaj ugode, svježine i čistoće. Savjet je da izbjegavate posteljine s uzorcima, cvjetićima i drugim motivima. Ako niste u mogućnosti uložiti u bijeli hotelski asortiman, potražite posteljinu u jednoj boji bez motiva. Kupaonica je gostima jedan od najvažnijih pokazatelja čistoće prostora. Ne zatrpavajte je s previše namještaja te uložite u kvalitetne dodatke poput posuda za četkice, posude za sapun, kante za smeće, držača za ručnike i ostalo. Omogućite gostima dovoljno prostora za pohranu osobnih stvari te funkcionalni prostor za jednostavno uljepšavanje. Ne zaboravite na rasvjetu oko ogledala. Osim bijele posteljine, savjetuje se ulaganje u bijele pamučne ručnike.

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

Ravnoteža u prostoriji
Odaberite odgovarajući namještaj koji odgovara prostoru. Krivim proporcijama namještaja možete postići da prostorija daje krive signale. Tako preveliki namještaj može dati prostoriji osjećaj natrpanosti, dok premali komadi namještaja mogu učiniti da prostor djeluje prazno. Potrebno je kreirati ravnotežu u prostoriji. Imajte u vidu da nije sav namještaj prenizak ili previsok. Kreirajte različite veličine (preporučuje se kreiranje tri stepenaste veličine). Također, razmislite o rasporedu namještaja tako da maksimalno iskoristite raspoloživi prostor.

Ukrasni elementi
Ne zaboravite dodati ukrasne elemente poput malih jastuka, tepiha i umjetnina. Pratite pravila dekoriranja i nećete pogriješiti. Ovi predmeti dat će toplinu i osobnost prostoru. Prilikom fotografiranja, savjetuje se dodavanje predmeta poput svježeg cvijeća, voćki na stolu, knjiga i drugih ukrasnih predmeta. To će pomoći potencijalnim gostima da vizualiziraju sebe kako provode vrijeme u prostoru. Ako budete slijedili ove savjete, možete stvoriti prostor koji izgleda sjajno na fotografijama i privlači potencijalne goste.

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

 

BARBARA KNEZ SAVJETUJE Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

BARBARA KNEZ INTERIORS
Poboljšanje kvalitete života

Barbara Knez, dizajnerica interijera i stilistica interijera te osnivačica studija Barbara Knez Interiors, vjeruje u poboljšanje kvalitete života uslijed pravilnog kreiranja unutarnjeg okruženja. Barbara Knez Interiors studio je specijaliziran za dizajn i stiliziranje interijera sa sjedištem u Dubrovniku. Uz akreditiranu internacionalnu diplomu, Barbara nerijetko pohađa stručna predavanja poznatih svjetskih nagrađivanih dizajnera. U sklopu studija možete zatražiti kompletnu uslugu dizajniranja interijera i razne usluge stiliziranja interijera, namijenjene apartmanima za najam, nekretninama za prodaju i svim obiteljskim i poslovnim objektima. Pa tako, u sklopu studija, možete zatražiti uslugu stiliziranja interijera za sve mjesece u godini. Cilj usluge je da interijeri žive u korak s vama. Sve upite i zahtjeve možete slati na e-mail info@barbaraknezinteriors.com, a sve ostale informacije možete pronaći na web stranici Barbara Knez Interiors.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist