Koronavirus u Hrvatskoj

CAPAK: Kazne za kršenje mjera bit će između 100 i 200 eura

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je na Futur Z kongresu da je spomenuta mogućnost uvođenja kazni za nepoštivanje epidemioloških mjera, no čeka se Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

– Mislim da bi trebalo biti između 100 i 200 eura za nenošenje maske u zatvorenom prostoru, no dok nemamo Zakona nemamo mogućnosti o takvim kaznama – odgovorio je Capak.

Naime, Capak je komentirao da su brojke zaraženih s današnjim danom nešto manje od 4 tisuće, dok je u Zagrebu novozaraženih oko 650 osoba.

Na panelu se spomenula tema i novouvedenih mjera.

– Mi smo od početka pratili strategiju da nismo gledali semafor kada brojke prelaze 3 tisuće zaraženih, nego smo dnevno pratili situaciju. Kada smo uveli mjere prije 10 dana krivulja je tada bila u redu. U trenutku kada smo vidjeli da krivulja ima rast uveli ove nove strože mjere. Dnevno pratimo situaciju i uvodimo mjere, a županije nas izvještavaju o svojim problemima uočenim na terenu – rekao je Capak.

Također, rekao je kako mjere neće pokazivati rezultate odmah, već je potrebno duže razdoblje kako bi se oni vidjeli.

Pročitajte još

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

Dulist

Cijepljenje iduću srijedu u Studentskom domu

Dulist

U srijedu punkt za cijepljenje u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija