Zanimljivosti

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Protekli vikend održano je Prvenstvo Hrvatske radio upravljanih jedrilica klase Dragon Force 65 za juniore i seniore na zapadnoj obali u Splitu u organizaciji Jedriličarskog kluba Mornar, Hrvatskog Jedriličarskog saveza i Udruženja klase RU jedrilica.

Ovogodišnje prvenstvo je bilo najmasovnije do sada, s preko 60 natjecatelja. Prvenstvo se održalo u dvije kategorije: juniori i seniori u kojima je bilo 28 odnosno 33 natjecatelja.

I na ovogodišnjem Prvenstvu su Dubrovčani ove godine nastupili u obje konkurencije s 3 juniora i 4 seniora.
Prvi dan su se odvozile 4 kvalifikacijske regate na kojima su sva tri dubrovačka juniora ostvarila plasman u zlatnu grupu, dok je kod seniora bio polovičan uspjeh dvoje se plasiralo u zlatnu grupu, a dvoje je nastup nastavilo u srebrnoj grupi. Drugog dana juniori su odvozili još tri regate, a seniori dvije.

Na kraju najbolji plasman od Dubrovčana je ostvario Maroje Grgić (JK Orsan) osvojivši treće mjesto u ukupnom poretku Juniora. Roko Tomšić (JK Orsan) koji je na prošlogodišnjem prvenstvu bio brončani, ove godine je osvojio četvrto mjesto, a Mark Mihael Vladić (JK Orsan) petnaesto mjesto. Od seniora najbolji je bio predsjednik Jedriličarskog kluba Hydro Ivan Grgić na sedmom mjestu u ukupnom poretku, te Lovre Peović (JK Hydro) na 24. mjestu. Tomislav Ive i Vlaho Marčinko također iz JK Hydro su zauzeli šesto, odnosno osmo mjesto u srebrnoj grupi.

Organizaciju puta i smještaja je odradio Jedriličarski klub Hydro uz podršku Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sailboat RC i Euromarine Croatia.

Jedriličarski klub Hydro nakon prvenstva Hrvatske ne miruje, već su u pripremi drugog izdanja Dubrovačke regate modela klasa Dragon Force 65 koja će se uskoro održati u dubrovačkom akvatoriju.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist