AktualnoKome zidine

Bupić ogorčen, Muratti suzdržana!

Bupić ogorčen, Muratti suzdržana!

O hitnom upućivanju Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika ne prestaju stizati za komentar smo zapitali gradske vijećnike Matka Bupića (Hrvatski laburisti) i Olgu Muratti (SDP). 

– Smatram da se ovakve odluke nisu donosile ni 1945. godine. Ovo je samo jedan od bezbroj krivih poteza koje povlači ova Vlada. Ako se predloženi zakon izglasa, njime će nastati izravna šteta Gradu, jer se gubi i prihod koji je Zavod za obnovu primao od države. Sve će ubuduće ići na trošak Grada, a bez ikakvog učešća države. Nadam se kako ovako nešto neće prolaziti nakon ulaska u Europsku uniju, a očekujem i da će Ustavni sud ostati na istoj razini i u ovom slučaju ukinuti zakon. U svakom slučaju, riječ je o osobnom obračunu Andra Vlahušića s DPDS-om, a na štetu Grada – kazao je na tu temu budući gradski vijećnik Hrvatskih laburista – Stranke rada Matka Bupića.

Predsjednica dubrovačkog SDP-a i gradska vijećnica Olga Muratti za duList je kazala:
– Ne bih to željela komentirati, no pretpostavljam i vjerujem da je sve ono što ide u saborsku proceduru utemeljeno na zakonu, a ukoliko nije, neću to podržati, ali sumnjam da u saborsku proceduru ide nešto što je protuzakonito. Ako je utemeljeno na zakonu, nemam ništa protiv da svi kažu ono što misle, i da se predloži ono što bude usuglašeno – istaknula je Muratti.

Na naše pitanje kako se cijela procedura donošenja zakona odvija u vremenu kada Gradsko vijeće još uvijek  nije konstituirano, Muratti je odgovorila:
– Ne može se ništa ni događati dok se ne sastane Gradsko vijeće. Stoga pričekajmo do 20. lipnja do kada se mora održati konstituirajuća sjednica. Ako predsjednica budem ja, onda ću vam znati reći nešto više. No, ne bih prejudicirala tko će biti predsjednik GV-a, tko kaže da ću biti ja? Bit će i drugih kandidata, a tko će biti izglasan vidjet ćemo. Ja sam svoj mandat od četiri godine zaključila. I ako budem opet izabrana, radit ću ga najbolje kako znam i umijem – naglasila je.

Na pitanje podržava li da zidinama upravlja Grad Dubrovnik, odgovorila je:
– Podržat ću sve ono što se zakonito donese i ono što odluče vijećnici u Gradskom vijeću i ono što se izglasa na razini države. Tko sam ja da to ne podržavam? – zaključila je Muratti.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist