DuList IN

Britanski Evening Standard uvrstio Lastovo na popis najljepših skrivenih otoka

Britanski Evening Standard uvrstio Lastovo na popis najljepših skrivenih otoka

Prestižni britanski medij Evening Standard objavio je prilog ‘8 beautiful European islands you’ve never heard of’ u kojem se našao i otok Lastovo, koji se tako smjestio uz otoke Grčke, Italije, Švedske, Portugala, Španjolske, Danske i Francuske kao skroviti, ali atraktivan otok koji je ove godine neizbježna destinacija za brojne turiste. Reportaža koju potpisuje novinarka Alicia Miller rezultat je suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s uredništvom Evening Standarda, izvjestili su iz Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Objavljeni prilog posebno je istaknuo prirodne ljepote Parka Prirode Lastovo koji u usporedbi s uzbudljivim destinacijama poput otoka Hvara nudi pregršt prilika za aktivan odmor u potpunom balansu s prirodom. Uz otkrivanja pješačkih staza usred gustih šuma do vožnje kayakom, biciklom te ronjenjem kristalnim Jadranskim morem, novinarka dodatno naglašava tajnovite uvale i ostale stjenovite lokacije pod sjenom svjetionika, kao i šljunčane plaže koje su idealne za opuštanje, a dodatna vrijednost posjetu otoku uživanje je i u neizostavnim i autentičnim eno-gastronomskim specijalitetima koji obiluju raskošnim sezonskim namirnicama.

Evening Standard ima doseg od preko 12 milijuna čitatelja, a posebno je popularan među mlađom populacijom. Zastupljenost Hrvatske u popularnim britanskim medijima uvelike utječe na kvalitetnu prezentaciju naše zemlje na britanskom tržištu s kojeg u ovoj godini ostvarujemo odlične rezultate. Naime, prema podacima sustava eVisitor s britanskog je tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvareno preko 241.400 dolazaka i preko milijun noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima, piše Hrvatska turistička zajednica.

Pročitajte još

Vikend u Luži bio je rezerviran za najmlađe filmaše

Dulist

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna pobjednik je Dore!

Dulist

NOVI PROJEKT Maro Kocković uz holivudskog velikana Keanu Reevesa

Dulist