Grad

Brat bratu fontanu popravlja…

Androva fontana na Ilijinoj glavici

‘Vodeni zid’ koji je trebao predstavljati ukras velikog raskrižja na Ilijinoj Glavici još uvijek je u kvaru.

Podsjetimo, tzv. Androva sunčana fontana (jer je uz fontanu postavljen i lažni sunčani sat) u funkciju je puštena u ljeto prošle godine, ali je imala rok trajanja kao mikroasfalt te je već do prosinca zakazala. Jedno vrijeme je tuširala prolaznike, potom je zatvorena. Do danas ju je, onako presušenu, već nagrizao kamenac, dobila je patinu propalog projekta.

Kako bismo saznali u čemu je problem kontaktirali smo pročelnika Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinka Mirića, koji nam je kazao kako se trenutno radi na popravku instalacija te kako se priprema za puštanje u rad. Nakon što smo zatražili još pokoju informaciju, pročelnik nas je uputio na Irenu Labaš, službenicu u njegovom odjelu, koja vodi taj projekt.

Međutim, na broj telefona koji nam je pročelnik izdiktirao (333-735) dobili smo tvrtku VIAM. Naime, broj tražene Labaš je 351-735, sitna razlika. U tom trenutku pomislili smo, možda je riječ o pročelnikovoj grešci pa smo ga opet kontaktirali. Drugi put dao nam je broj tajnice Odjela, koja nas je potom uredno proslijedila do tražene Irene Labaš.

Labaš nam je kazala kako joj je obećano da će fontana proraditi do kraja Velikog tjedna (naručen je novi reflektor) te dodala kako popravke obavlja ‘izvođač s kooperantom’, i to u garantnom roku projekta Ilijine Glavice. Labaš nam je potvrdila da je izvođač PZC Split, ali još jednom dodala ‘i njegov kooperant’. Nije nam htjela odgovoriti je li riječ baš o tvrtci VIAM, objasnivši kako je odluka o kooperantu na izvođaču radova.

Kontaktirali smo i Upravu PZC Splita, gdje nam je voditelj grupe Toni Babić potvrdio kako PZC Split ne vodi nikakve poslove na dubrovačkom području. Je li zaista riječ o VIAM-u, nekom drugome ili tek o čistoj igri slučaja procijenite sami.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist