Koronavirus u Hrvatskoj

Božinović: Vode se intenzivni razgovori o mjerama, ovaj tjedan ćemo dati preciznije informacije

Nacionalni stožer civilne zaštite održao je ovog ponedjeljka novu konferenciju za medije. Jedno od pitanja bilo je hoće li se 21. prosinca postrožiiti mjere i hoće li se uvoditi propusnice?

-Od prošle presice vode se intenzivni razgovori i promišlja se o svemu. Ovaj tjedan ćemo imati kontretnije informacije kako bi se brojevi počeli spuštati. Znamo da ljude zanima predvidivost mjere, zato smo u nesprestanim smo razgovorima. Mi smo oprezni s najavama, ovaj tjedan ćemo precizirati neke stvari kako bi smo nekoliko dana prije nego što istekne odluka koja ističe 21. mogli najaviti koji će biti okvir. Mi možemo i danas samo ponoviti da molimo sve sugrađane da se sadrže od okupljanja, putovanja pogotovo za blagdane. Dat ćemo okvir svjesni da nijedna odluka ne može nadomijestiti odluku pojedinaca da ne idu u posjete, da se izostave slavlja, da se ne okupljaju ljudi iz vaših kućanstva – rekao je Božinović, a prenosi Index.

-Mi smo potpuno fokusirani već 10 mjeseci na svakodnevno promišljanje kako smanjiti brojeve, radimo to najbolje što znamo. Nakon što ovo prođe u cijelom svijetu će se raditi analize, možda nam znanost ukaže na neko rješenje ukaže na neko rješenje koje je bilo pred nama, ali ga nitko u svijetu nije vidio, ne bi bilo prvi put u povijesti. Mjere su u svijetu slične, ali se razlikuju u raznim socijalno-gospodarskim faktorima. Gledamo, uspoređujemo pokazatelje kod nas i u bližem okruženju, ovo nije epidemija koja traja 7 do 14 dana. Siguran sam da će svi napraviti, uključujući i Stožer i vlada, analizu svega – naglasio je Božinović.

Božinoviću je ponovno postavljeno pitanje o uvođenju propusnica.

-Vode se intenzivni razgovori o mjerama, ne bi nijednu pojedino komentirao. Ovaj tjedan ćemo dati preciznije informacije – istaknuo je.

Pročitajte još

NOVE UPUTE HZJZ-A Što je treća, a što ‘booster’ doza i tko prima koje cjepivo?

Dulist

Hrvatska broji 1758 novooboljelih, preminulo 15 osoba

Dulist

U županiji 56 novih slučajeva, preminuo 81-godišnji muškarac iz Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija