Politika

BLAŽ PEZO: Morao sam izaći iz Gradskog vijeća zbog novog Zakona o sukobu interesa i nespojivosti dužnosti

BLAŽ PEZO: Morao sam izaći iz Gradskog vijeća zbog novog Zakona o sukobu interesa i nespojivosti dužnosti

Predsjednik Županijskog odbora dubrovačko-neretvanskog HDZ-a  i ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo više nije gradski vijećnik. Umjesto njega u vijećničke klupe ušao je Teo Grbić. Kako je za DuList pojasnio Pezo, osobno je podnio zahtjev za mirovanje mandata zbog promjena u novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

-Prema novom Zakonu i ravnatelji Lučkih uprava postali su dužnosnici te sam morao podnijeti imovinsku karticu. S obzirom da je moja funkcija ravnatelja u Lučkoj upravi po novom zakonu nespojiva s dužnosti gradskog vijećnika, morao sam se povući. Isto ću morati napraviti i po pitanju svog vijećničkog mandata u Županijskoj skupštini  – rekao je Pezo.

Podsjetimo, kako je DuList i pisao početkom travnja, javnost bi trebala imati uvid u imovinsko sta­nje znatno većeg broja dužnosnika nego što je to bio slučaj do kraja prošle godine kada je izašao novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Među dužnosnicima koji će prvi put svoju imovinu morati podastrijeti javnosti su primjerice ravnatelji lučkih uprava, a u Dubrovniku to je Blaž Pezo pa i ravnatelji županijskih uprava za ceste koju funkciju u našoj županiji obnaša Ivo Kaštelan. Uz njih svoju imovinu Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa morat će prijaviti i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić, ali i ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, budući da u novom zakonu tu obvezu imaju i rav­natelji ustanova u zdravstvu kojima je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samo­uprave. U slučaju te dvije ustanove, osnivač im je Dubrovačko-neretvanska županija. Pridružit će im se i direktori gradskih komunalnih tvrtki, budući da imovinske kartice moraju predati i predsjednici i članovi uprava trgovač­kih društava u kojima jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju većinski udio te predsjednici i članovi uprava trgovačkih društava koji su u većinskom vlasništvu trgo­vačkih društava u kojima većinski udio ima jedinica lokalne i područne (regio­nalne) samouprave.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist