Koronavirus u Hrvatskoj

BIO JE VIKEND U županiji pet novooboljelih, preminuo muškarac iz Župe dubrovačke

BIO JE VIKEND U županiji pet novooboljelih, preminuo muškarac iz Župe dubrovačke

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika te jednoj iz Stona. Ukupno je zaražena jedna muška i četiri osobe ženskog spola, a četiri ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ. 1931.g.). Prvu dozu cjepiva primilo je 14 415 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

Oporavilo se 56 osoba: 13 iz Orebića, 11 iz Metkovića, devet iz Dubrovnika, pet iz Korčule, četiri iz Opuzena i Ploča, dvije iz Konavala, Kule Norinske i Vele Luke te jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja i Slivnog te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 58 088 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, dva na neinvazivnoj ventilaciji te jedan na kisiku.

U samoizolaciji su 1194 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (pet na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 625 kršenja mjere samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist