Zanimljivosti

Besplatno u Đurovića špilju 22. svibnja

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj 22. svibnja u vremenu od 11 do 17 sati Đurovića špilja bit će otvorena za javnost potpuno besplatno.

Đurovića špilja se smjestila ispod same uzletišne piste, ta je lokacija čini jedinstvenom u svijetu, pa tome i duguje svoje komercijalno ime – Skycellar.

Sastoji se od jednog špiljskog kanala silaznog tipa koji završava proširenjem, odnosno Dvoranom Dubrovačke Republike. Špilja je dom fauni puževa Gastropoda, rakova Aegonethes, te je stanište higrofilne Budeundielle cataractae.

Naime, 22. svibnja u svijetu se obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti, a u Hrvatskoj se slavi i Dan zaštite prirode. Pojam biološke raznolikosti označuje svu različitost života na Zemlji i obuhvaća sve gene, životinjske i biljne vrste, ekološke sustave i krajolike.

S aspekta biološke raznolikosti Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja Europe zahvaljujući svojem specifičnom geografskom položaju, te karakterističnim ekološkim, klimatskim i geomorfološkim uvjetima.

Pročitajte još

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR Velika oseka nasukala barke u Cavtatu

Dulist

Ako uskoro ne završi ova velepošast i društvostaj, trebat će nam dobar prebrisnik memorije

Dulist

FOTO Sv. Vlaho, Eiffelov toranj, helikopteri i lopte u dječjim 3D crtežima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija