Koronavirus u Hrvatskoj

BEROŠ: Mjere se neće pooštravati, o popuštanju ćemo dobro promisliti

BEROŠ: Mjere se neće pooštravati, o popuštanju ćemo dobro promisliti

Na sastanku Znanstvenog savjeta Vlade znanstvenici su s premijerom Plenkovićem razgovarali o mogućem popuštanju mjera u svjetlu današnjeg otkrića novog soja koronavirusa u Hrvatskoj. Nakon sastanka javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

-Mjere nisu bile glavna tema razgovora, bili smo fokusirani na prisutnost novog soja koronavirusa u Hrvatskoj i svojevrsnoj opasnosti, ali treba biti na oprezu. Završili smo s raspravom o cjepivu. Svi naglašavaju da se treba cijepiti s cjepivom koje imamo. Sva su sigurna – rekao je ministar Vili Beroš.

Upitan hoće li biti ublažavanja postojećih epidemioloških mjera, Beroš kaže kako na to pitanje nema jednoznačnog odgovora i da će se o tome još razgovarati, piše Index.

-Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na epidemološkim podacima i na zdravom razumom. Svi smo suglasni da ne treba dodatno pooštravati mjere, međutim o relaksaciji treba vrlo pomno promišljati. Mislim da ćemo donijeti određene odluke koje će biti temeljene na situaciji idućih dana – rekao je Beroš.

Na pitanje o cijepljenju preko reda, vezano za slučaj zagrebačkog rektora Borasa, Beroš je kazao da cijepljenje preko reda osuđuje i da cijepivo treba osigurati najugorženijima.

-Ako cijepljenje ide preko reda to nije u velikoj mjeri. Jutros sam osudio to. Ako se i događalo mislim da nije ugorzilo program cijepljenja – odgovorio je Beroš na pitanje o cijepljenju preko reda. Podsjetimo, trenutno važeće epidemiološke mjere, koje uključuju zabranu rada kafićima, restoranima i teretanama, na snazi su do 15. veljače.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist