Aktualno

BERBA JAGODA U DOLINI NERETVE Najranije do sada s cijenom od tri i pol eura

buconic opg jagode01

‘ Ove je godine berba uranila, a cijena ovogodišnje jagode je tri i pol eura’, rekao je proizvođač Gradimir Šešelj. u dolini Neretve je krenula najranije do sada, a zasađene su na ukupno četrdeset hektara, a do kraja lipnja se planira ubrati oko njih 800, objavio je HRT.

– Mi smo krenuli s berbom, beremo dobre plodove, ponudit ćemo sve lance u Hrvatskoj, a velika je proizvodnja u europskim zemljama kao što su Grčka i Španjolska. Bile su kiše i oni su prisutni na našem tržištu. Ako nastave lijepa vremena, mislim da ćemo ih izbaciti s našom robom, jer je slatka, svježa i kupce će to osvojiti, rekao je Šešelj te dodao kako su veliki problem radnici.

– Jagoda je specifična i vrlo je to težak posao. Imamo nešto radnika, ali prema proizvodnji mislim da ću morati zatražiti dodatnu radnu snagu. U okolici 100 km skupljam 50 radnika i mislim da ću to dovesti do kraja, ako bude vrijeme kako treba, rekao je za HRT. U nastavku su nastalu situaciju komentirali i sami radnici.

– Najteže je puno stajati, ali dobro je. Može se izdržati, rekla je beračica Andrijana Jurković, dok je Ivanka Pekić rekla da bi više potpisala za jagodu nego mandarinu.

 

Pročitajte još

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist

PROVJERITE POLICE Još jedna morska sol povučena s tržišta

Dulist

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist