AktualnoUrednički izbor

Begić: Moram obraniti Orkestar! Imperial Orchestra je marketinška laž

Begić: Moram obraniti Orkestar! Imperial Orchestra je marketinška laž

Brojni Dubrovčani koji su nas unatrag par dana kontaktirali, zgroženi su činjenicom da u crkvi sv. Spasa koncerte klasične glazbe izvode državljani trećih zemalja te svojim agresivnim i gerila marketingom zbunjuju javnost dovodeći sve u zabludu da se radi o Dubrovačkom simfonijskom orkestru. Ravnatelj DSO-a Slobodan Begić upoznat je s ovom situacijom te danima nastoji zaštititi Orkestar budući da su glazbenici izgubili mjesto za ljetno muziciranje. No, najveći je problem u tome što u svom nazivu ovi glazbenici koriste ime Dubrovnika, iako s njim nemaju nikakve veze, što itekako narušava ugled našeg Orkestra.

-Imamo problem jer dobivamo česte upite naše publike gdje je DSO. Stranci su pogubljeni i zbunjeni.
Dolaze pitati koji je to orkestar, a mi moramo objašnjavati da se radi o prevari. To je velika marketinška laž i nelojalna konkurencija. Ovo je veliki udar na DSO. Tražio sam čak i odvjetničko mišljenje i prijavio sam nadležnim institucijama da se provjeri imaju li oni radne dozvole. Mi smo institucija Grada Dubrovnika koja se bori s nelegalnim sviranjem, a pri tome se još i lažno predstavljaju – ističe Begić za DuList. Naglašava kako svojim imenom dovode sve u zabludu budući da isto upućuje na o kako je riječ o dubrovačkom orkestru.
-Moram obraniti Orkestar. Voditelj bi trebao dignuti sve plakate na kojima piše da je to dubrovački orkestar – ističe Begić.
Budući da ovi glazbenici nastupaju u crkvi sv. Spasa, već se počela širiti priča kako je voditelj ovog orkestra nastupe u sv. Spasa dogovorio direktno s Vatikanom. Uz to, govore nam, sviraju program neprimjeren crkvi kao što je glazba iz serijala Game of Thrones.
Prema onome što se može saznati pretražujući Internet jest da su članice ovog sastava Anđela Jagodić i Milica Simić završile Fakultet umjetnosti u Nišu, dok je Maja Petijević s Muzičke akademije Cetinje. Voditelj im je Poljak, Mariusz Morys.

Upit smo poslali i Dubrovačkoj biskupiji, ali i dominikancima. Zanimalo nas je, među ostalim, jesu li im odobrili i koncertni program. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist