Zanimljivosti

Batarelo govorio o značaju konzervativne revolucije

John Vice Batarelo

Na javnoj tribini „Konzervativna revolucija u Hrvatskoj??? Značaj i uloga civilnih udruga u promjeni hrvatskog društva“, koja je u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak Dubrovnik u četvrtak navečer održana u samostanu Svete Klare, gost je bio dr. sc. Vice John Batarelo.

U pozivu na tribinu Batarelo je opisan kao predsjednik udruge Vigilare i borac za očuvanje kršćanskih vrednota i dostojanstva obitelji. Rođen 1969. godine u obitelji hrvatskih iseljenika u Australiji, Batarelo je danas predstojnik Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije i vanjski član saborskog Odbora za dijasporu. Jedan je od pokretača i promicatelja građanske inicijative „U ime obitelji“, koja je skupila 749 tisuća potpisa građana za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Nakon kraćeg predavanja o konzervativizmu i udrugama Batarelo je odgovarao i na pitanja iz publike. Nekoliko puta je istaknuo značaj referenduma o braku.

– U Hrvatskoj je započeto nešto lijepo i važno. Trebamo pomoći mladim ljudima da razumiju konzervativnu revoluciju i time ovom narodu vratiti nadu. Volio bih da sve što smo prošli bude dokaz da možemo mijenjati Hrvatsku – kazao je između ostalog Batarelo, dodavši kako promjena najprije dolazi na lokalnoj razini.

Pročitajte još

U NEDJELJU Upoznajte bogatstvo Konavala kroz pješačku turu

Dulist

[VIDEO] ‘SAMO SU PROTUTNJILI’ Tri američka ‘Black Hawka’ preletjela grad

Dulist

Nagrađeni najljubazniji sudionici u prometu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija